Foto: Cornel Biholari

Miercuri 7 noiembrie, Alexandru Pelici a fost prezentat oficial drept noul antrenor principal al Ripensiei. Aflat la primul mandat ca tehnician acasă după mai multe experienţe în ţară, timişoreanul a subliniat că nu trebuie privit ca un salvator, iar rămânerea în Liga 2 este obiectivul pe care trebuie să se concentreze momentan jucătorii.

După ce a activat la mai multe formaţii cu precădere din Ardeal, în primele două eşaloane, ultima dată la prim-divizionara AFC Hermannstadt, Pelici (44 de ani) a acceptat o provocare de acasă.

“Vreau să mulţumesc conducerii pentru încredere, sper să facem o treabă bună impreună. E cunoscut faptul că munca noastră trebuia sa înceapă pe 1 ianuarie. Am acceptat mai repede să vin dată fiind situaţia din clasament, pentru că e nevoie de puncte. Suporterii să inţeleagă că suntem la un început de drum împreună, să inţeleagă jucătorii că trebuie să schimbăm din atitudine. Situaţia din clasament nu e foarte bună. Lăsând la o parte obiectivul, antrenorul principal trebuie să crească valoarea jucătorilor. Avem un obiectiv din punctul meu de vedere nu e foarte indrăzneţ, salvarea. Ripensia trebuie să aibă obiective mai indrăzneţe”, a declarat Alexandru Pelici.

Şi-a luat secund de la revelaţia seriei a patra din Liga 3

Alexandru Pelici va avea o echipă tehnică formată din doi “secunzi” şi un antrenor cu portarii. Din vechiul staff a rămas Iulian Muntean, care a stat pe bancă în remiza cu Fotbal Club Argeş, iar o noutate e reprezentată de venirea lui Călin Mada, care îndeplinea acelaşi rol, antrenor secund, la Dumbrăviţa. În schimb, de pregătirea portarilor se va ocupa Gheorghe Stoianov.

“Mulţumesc atât conducerii tehnice, mulţumesc lui Alex Pelici. Am lăsat Dumbrăviţa, locul 2 in Liga 3, am venit pentru o provocare. E un pas uriaş pentru mine în antrenorat. La Ripensia e un nucleu foarte bun de jucători, cu care se poate face foarte multe. Sper să facem cu toţii o treabă bună”, a precizat Călin Mada.

“Sper să invăţ cât mai multe din conlucrarea cu Alex. Sper să fie cât mai bine”, a spus şi Iulian Muntean. “Pentru mine e un vis implinit că a venit Mister, am avut onoarea să lucrez cu el la Reşiţa. Plus la Poli în cantonamente era cel mai iubit jucător şi cei tineri erau pe langă el tot timpul. Sper să-l ajut, să ne indeplinim obiectivul scurt, cât mai multe puncte…”, a concluzionat Stoianov.

Alexandru Pelici a condus deja echipa marţi într-un joc amical, cu CNP Timişoara, câştigat cu 3-0 prin golurile lui Zaluschi, Călin Toma (penalty) şi Iustin Ardelean. Debutul oficial pe banca roş-galbenilor va avea loc vineri, de la ora 18:00, pe terenul Petrolului, echipă aflată pe locul 4 în clasamentul eşalonului secund

Articol scris de Cornel BIHOLARI