Foto: ACSM Politehnica Iaşi

Lista echipelor care vor aborda viitorul sezon al competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor cu un tehnician nou pe bancă s-a mărit din nou în ultimele zile. Cele trei retrogradate din Liga 1 s-au decis asupra numelor noilor antrenori principali.

La Iaşi a ajuns Costel Enache, fostul antrenor al Universităţii Cluj din sezonul precedent. Acesta a venit la ACSM Politehnica Iaşi împreună cu secundul Cătălin Munteanu şi preparatorul fizic Alessandro Cittadino, în staff-ul echipei aflându-se şi Cristian Ungureanu, ca secund. Enache a fost prezentat oficial într-o conferinţă de presă (foto) organizată miercuri dimineaţa, iar în seara aceleiaşi zile a avut loc reunirea echipei, care va pleca în cantonament pe 30 iunie.

Foto: AFC Hermannstadt

AFC Hermannstadt, singura eliminată la baraj, va aborda campionatul cu Marius Măldărăşanu ca principal, acesta urmând să fie ajutat de Marius Botea şi Laurenţiu Costache ca secunzi şi Florin Berţa cu portarii. Reunirea echipei a avut loc pe 22 iunie, iar echipa are programat un cantonament în Slovenia, între 4 şi 16 iulie.

Cea de-a treia echipă care a retrogradat din primul eşalon, AFC Astra, a reluat pregătirile pe 24 iunie, sub conducerea lui Florin Stîngă, fostul tehnician al celor de la AFC Odorheiu Secuiesc, echipă care a evitat retrogradarea din Liga 3 după barajul cu Viitorul Liteni. Stîngă va fi ajutat de Ionuţ Neagu, ca secund şi Ştefan Octavian Răducu, ca antrenor cu portarii.

Pe lângă cele trei echipe mai sus menţionate şi ASU Poli a anunţat în această săptămână numirea unui nou antrenor principal. Este vorba de Dorin Toma, care a semnat pe un sezon, cu opţiune de renegociere pentru încă un an, din vara viitoare. Timişorenii s-au reunit miercuri, iar programul echipei va include un cantonament pe plan local, între 5 şi 14 iulie.

Mutările de antrenori nu se vor opri aici, în condiţiile în care Dunărea Călăraşi a rămas fără antrenor principal, Cristi Pustai fiind prezent la primul antrenament al celor de la SCM Gloria Buzău, însă fără a fi prezentat oficial ca tehnician al echipei din Crâng.

Şi în cazul nou-promovatelor sunt anunţate schimbări, cel puţin la nivelul celor de la Corona Braşov şi Viitorul Şelimbăr. La braşoveni este vehiculat numele lui Ilie Stan ca antrenor principal, acesta fiind prezent în tribune la primul amical al echipei de sub Tâmpa, în timp ce Viitorul Şelimbăr a rămas fără tehnician, după despărţirea surprinzătoare de Florin Maxim.

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ