Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Mai multe dintre grupările care vor participa în ediţia viitoare a competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor s-au decis asupra staff-ului tehnic cu care vor aborda noul sezon. După ce Fotbal Club Argeş a dat tonul schimbărilor, prin numirea lui Nicolae Dică în funcţia de manager general, iar AFC UTA a oficializat mutarea lui Laszlo Balint de la Metaloglobus pe banca arădenilor, ultimele zile au consemnat schimbări la Buzău, mai sus amintita Metaloglobus, Călăraşi, Cluj-Napoca şi Ploieşti.

Ilie Stan a revenit pe meleaguri natale

Născut în judeţul Buzău, la Pogoanele, Ilie Stan a preluat oficial banca nou-promovatei SCM Gloria Buzău de la jumătatea lunii iunie, după ce i-a fost înregistrat contractul la FRF. El va fi ajutat de secundul Vasile Tudose, preparatorul Robert Panduru şi antrenorul de portari Vasile Lazăr.

Noul antrenor principal al grupării buzoiene are planuri mari pentru noul sezon, aşa cum a declarat în conferinţa de presă de prezentare: “Obiectivul pentru primul sezon este o clasare pe locurile 1-6. Este un obiectiv îndrăzneţ, dar, în acelaşi timp, mi-aş dori şi mai mult. Asta în condiţiile în care totul decurge normal, printr-un joc bun, prin aducerea a cât mai multe puncte, ca să putem trage linie la finalul sezonului şi să ne clasăm pe o poziţie care să ne mulţumească“.

Buzoienii au început deja pregătirile, reunirea având loc pe 17 iunie, iar până la finalul lunii se vor face antrenamente pe plan local.

Bucureştenii de la Metaloglobus şi-au acoperit locul lăsat liber de Laszlo Balint prin aducerea lui Marius Măldărăşanu. Acesta a semnat pe un an, cu drept de prelungire şi va face echipă cu secunzii Laurenţiu Costache şi Gigel Coman şi antrenorul de portari Costică Dumitru.

Reunirea echipei va avea loc pe 26 iunie, urmată de un cantonament de două săptămâni la baza proprie.

Dulca vrea promovarea directă cu U Cluj

Eşecul suferit la barajul pentru promovarea în Liga I nu a rămas fără urme la Cluj-Napoca, acolo unde Universitatea îl va avea ca antrenor pentru noul sezon pe Cristian Dulca. Din staff-ul acestuia va face parte Mircea Cojocaru, purtându-se discuţii şi cu Cristi Pojar.

“Obiectivul este, cu siguranță, promovarea. Universitatea Cluj trebuie să ajungă în Liga 1, acolo este locul său și al altor cluburi de tradiție. Avem nevoie de sprijinul suporterilor. “U” Cluj este o familie și trebuie să rămână o familie”, a declarat Dulca pentru site-ul oficial al clubului clujean.

Stoican la Petrolul, Pustai la Dunărea

O altă echipă care a fost implicată în lupta pentru promovare în sezonul precedent, FC Petrolul Ploieşti, îşi va prezenta luni noul antrenor, alesul fiind Flavius Stoican. Acesta a stabilit deja programul echipei prahovene, care va include două stagii de pregătire, la Braşov şi în Antalya.

Ultima mutare importantă a avut loc duminică, atunci când Dunărea Călăraşi a anunţat pe site-ul oficial că a ajuns la un acord cu Cristian Pustai. Acesta a fost ultima oară la Gaz Metan Mediaş, unde a ocupat funcţia de director tehnic şi a semnat cu Dunărea un contract valabil pentru următoarele două sezoane, obiectivul fiind promovarea în Liga I.