Runda a 13-a a fost una cu noroc pentru podiumul eşalonului secund, primele trei clasate obţinând victorii pe linie. Ocupantele primelor două poziţii din clasament au jucat pe teren propriu, impunându-se la limită, în timp ce Chindia a plecat cu toate cele trei puncte puse în joc pe stadionul din Clinceni, acolo au întâlnit pe ocupanta locului patru înaintea acestei runde.

A ajuns şi la cota 10: Dunărea e de neoprit

Liderul (foto principal) a condus cu 3-0 pe Dacia Unirea Brăila, dar relaxarea din finalul meciului le-a dat emoţii după ce au primit două goluri în ultimele trei minute. Ocupanta locului secund, Dunărea, a ajuns la zecea victorie consecutivă, după 1-0 cu Luceafărul, însă golul victoriei a venit în ultimul minut al partidei. Chindia a marcat câte o dată pe finalul fiecărei reprize pe terenul Academicii (foto jos) şi s-a distanţat la cinci puncte de locul patru.

Metaloglobus, AFC UTA şi Olimpia au redescoperit victoria

Cifra 13 a fost cu noroc pentru trei dintre echipele care nu mai câştigaseră meciuri de câteva runde. Cea mai lungă aşteptare a avut-o AFC UTA, arădenii câştigând primul meci după o pauză de două luni, învinsa lor fiind o altă echipă din subsolul clasamentului, Ştiinţa Miroslava, într-un meci în care Daniel Florea a primit în premieră banderola de căpitan şi a "făcut cinste" cu două goluri, după ce scorul a fost deschis de juniorul Stahl.

Pentru Metaloglobus şi Olimpia pauza a fost mai scurtă, de doar o lună, respectiv trei săptămâni. Bucureştenii au trecut cu 2-1 de Sportul Snagov, după ce în minutul 10 aveau un om în plus şi 2-0 pe tabelă, din două penalty-uri transformate de căpitanul Stîngă (foto sus, în stânga), cel care avea să fie eliminat pentru cumul de galbene după aproape o oră de joc. În schimb, Olimpia a oprit tabela la 2-0 în meciul cu Foresta, după golurile lui Lusamba şi Vasile Pop.

Ripensia şi-a pierdut antrenorul după eşecul de la Afumaţi

Seria negativă a Ripensiei, echipă care a fost liderul campionatului în debutul sezonului, a continuat şi în această etapă, timişorenii bifând al cincilea eşec consecutiv, după 0-2 la Afumaţi. Acest rezultat a dus la demisia lui Remus Steop, anunţ publicat luni pe site-ul oficial al clubului. Tehnicianul timişorenilor a venit la echipă la începutul lui 2016 şi a intrat în istoria Ripensiei după ce a reuşit să o promoveze consecutiv în Liga 3 şi apoi în Liga 2.

Scorul etapei s-a consemnat la Baloteşti

Cele mai multe goluri, dar şi cea mai mare diferenţă de scor a rundei au fost consemnate la Baloteşti, acolo unde echipa gazdă a primit vizita celor de la ASA 2013. Oaspeţii au fost cei care au deschis scorul prin croatul Mijokovic, ilfovenii întorcând scorul la 2-1 prin Hurdubei şi Nica, al doilea gol fiind marcat la şapte minute de la revenirea de la cabine. Ultimele 25 de minute ale partidei au consemnat o ploaie de goluri în poarta gazdelor, mureşenii punctând de cinci ori, prin Sîrbu cu o triplă şi Alex Stoica cu o dublă.

În celelalte două meciuri ale rundei s-au consemnat rezultate de egalitate, 0-0 în derby-ul Argeşului şi 1-1 între Pandurii şi ASU Poli. Timişorenii s-au salvat de la eşec cu un gol înscris de Raul Krausz în primul minut de prelungire al partidei

Iată rezultatele etapei, marcatorii, clasamentul golgeterilor şi cel general:

21.10.2017, ora 11:00

Metaloglobus Bucureşti – Sportul Snagov 2-1 (2-0)
Ştefan Stîngă (1, 10 – ambele pen.) / Leonard Dobre (56)

Academica Clinceni – Chindia Târgovişte 0-2 (0-1)
Crinel Stoica (37), Mihai Neicuţescu (87)

CS Baloteşti – ASA 2013 Târgu Mureş 2-6 (1-1)
Adrian Hurdubei (34), Eugen Nica (52) / Luka Mijokovic (9), Cosmin Sîrbu (66, 87, 90), Alexandru Stoica (68, 72)

CS Afumaţi – Ripensia Timişoara 2-0 (1-0)
Mugurel Dedu (6 – pen.), Vlad Tudorache (69)

Dunărea Călăraşi – Luceafărul Oradea 1-0 (0-0)
Baudouin Kanda (90)

Olimpia Satu Mare – Foresta Suceava 2-0 (1-0)
Olivier Lusamba (8), Vasile Pop (63)

AFC UTA Arad – Ştiinţa Miroslava 3-0 (2-0)
Albert Stahl (7), Daniel Florea (26, 64)

Pandurii Târgu Jiu – ASU Politehnica Timişoara 1-1 (1-0)
Daniel Lung (28) / Raul Krausz (90+1)

21.10.2017, ora 16:00

CS Mioveni – Fotbal Club Argeş 0-0

22.10.2017, ora 11:30

AFC Hermannstadt – Dacia Unirea Brăila 3-2 (2-0) (foto principal)
Bogdan Rusu (8), Sabin Lupu (36), Lucian Dumitriu (49) / Andrei Banyoi (88), Alexandru Pop (90+3)

CLASAMENTUL GOLGETERILOR

10 goluri (5 – pen.):  Valentin Alexandru (Dunărea)
9 goluri:
Mediop Ndiaye (Ripensia)
9 goluri (1 – pen.):  Bogdan Rusu (AFC Hermannstadt)
8 goluri (1 – pen.):  Cosmin Năstăsie (CS Mioveni)
8 goluri (5 – pen.):  Costel Roşu (Dacia Unirea)
7 goluri: Cosmin Sîrbu (ASA 2013)
7 goluri (1 – pen.):  Valentin Ghenovici (Metaloglobus)
7 goluri (2 – pen.):  Marian Constantinescu (Academica)
6 goluri: Gabriel Dodoi (Pandurii), Andrei Dumiter (Ripensia), Paul Iacob (ASA 2013), Alexandru Marin (Miroslava)
6 goluri (1 – pen.):  Cristian Cherchez (Chindia)
6 goluri (2 – pen.):  Georgian Honciu (Chindia)
5 goluri: Sorin Frunză (Dacia Unirea), Olivier Lusamba (Olimpia), Liviu Mihai (Chindia), Ionuţ Rădescu (Mioveni)
4 goluri: Alexandru Bădăuţă (ASU Poli), Andrei Hergheligiu (AFC Hermannstadt/Luceafărul), Eugen Nica (Baloteşti), Alexandru Pop (Dacia Unirea), Adrian Popa (Ripensia)
4 goluri (1 – pen.):  Ionuţ Năstăsie (Fotbal Club Argeş), Adrian Ungureanu (Ripensia)
4 goluri (3 – pen.): Ciprian Rus (Pandurii)
3 goluri: Eduard Florescu (CS Mioveni), Marian Drăghiceanu, Silviu Pană, Baudouin Kanda (toţi Dunărea), Vlad Rusu (Luceafărul), Deian Sorescu (ASU Poli), Alexandru Stoica (ASA 2013), Ionuţ Stoica (Hermannstadt), Daniel Florea (AFC UTA), Adrian Hurdubei (Baloteşti), Crinel Stoica (Chindia)
3 goluri (1 – pen.): Cristian Bustea (Sportul Snagov), Claudiu Codoban (Luceafărul), Marius Matei (Foresta/Luceafărul), Vasile Pop (Olimpia)
3 goluri (2 – pen.): Ovidiu Tăcuţanu (Miroslava), Mugurel Dedu (CS Afumaţi)