Rămasă printre ultimele echipe care nu au reluat pregătirea, Pandurii a sunat adunarea sâmbătă dimineaţă, la reunirea lotului fiind prezenţi 28 de jucători, printre care şi patru juniori cooptaţi de la grupa U17 a clubului. De duminică, a apărut la pregătiri şi Laurenţiu Tudor, urmând ca din această săptămână să fie aşteptat la pregătiri şi fostul jucător, Gabriel Dodoi, care a revenit în această iarnă la CFR Cluj, după un împrumut la Sepsi.

Căpitanul Denis Brînzan şi-a reluat şi el antrenamentele cu echipa, după accidentarea suferită în luna noiembrie a anului trecut, în urmă căreia a fost operat la pomete. În schimb, Andrei Şendroiu, care se reface după o mai veche accidentare, s-a pregătit separat de lot, la sala de forţă, iar Bogdan Dănăricu, care urmează să se opereze în perioada următoare, nu s-a antrenat pe terenul acoperit cu zăpadă, aflat în incinta complexului Municipal din Târgu Jiu.

Dintre cei patru străini care au evoluat în prima parte a sezonului pentru gruparea gorjeană a fost prezent doar sârbul Milenko Škorić. Francezii Moussa Konate şi Philippe Nsiah au lipsit, în timp ce Drilon Cenaj şi-a reziliat contractul cu Pandurii încă de luna trecută şi a plecat în prima ligă bulgară, la Botev Vratsa.

Indiferent de lotul pe care va miza, antrenorul Adrian Bogoi a stabilit deja programul de pregătire, care va consta în câte un antrenament pe zi, până pe 24 ianuarie, când va fi definitivat lotul pentru cantonament.

La fel ca în pauzele competiţionale precedente, cantonamentul va fi efectuat pe plan local, la baza proprie de la Târgu Jiu. Jucătorii vor sta la hotelul de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului, care dispune de 30 de locuri de cazare. Pe data de 4 februarie se va efectua vizita medicală, la Craiova, iar până pe 16 februarie echipa va disputa şi patru jocuri amicale cu Cetate Deva, ACSO Filiaşi, U Craiova SA şi Flacăra Horezu.

”Singurii absenţi de la reunire sunt cei doi francezi, care vor veni zilele viitoare. Pîrvulescu şi Tudoran sunt încă jucătorii noştri, dar e posibil să plece din această iarnă. Nu ştiu încă. Avem pe listă şi câţiva jucători noi, tineri. Nu cred că se pune problema retrogradării la Pandurii, aşa că încercăm să consolidăm de pe acum un  lot pentru campionatul viitor. Nu avem posibilitatea să mergem în cantonament în străinătate, iar în ţară nu cred că are rost să plecăm undeva. Vremea e la fel ca în Târgu Jiu”, a declarat Bogoi, după primul antrenament din 2019.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU