Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

ASU Politehnica va suferi câteva pierderi notabile din lotul avut pentru ediţia 2019-20, dar şi-a asigurat serviciile „principalului” Octavian Benga pe încă două sezoane

Deşi bugetul clubului va fi chiar mai mic pentru viitorul campionat din cauza pandemiei, tânărul tehnician spune că a ales şi cu inima. Clubul alb-violet a făcut miercuri anunţul prelungirii înţelegerii cu Tavi Benga, tehnician care a avut un start de mandat pozitiv cu “Băieţii în ghete” la preluarea băncii în toamna trecută.

“Mi-am dorit normal să rămân la Poli, sunt acasă în Timişoara, iubesc Poli, iubesc Timişoara. Şi cei din conducere şi-au dorit să rămân, mi-au spus-o toţi membrii care se ocupă de destinele echipei, mă refer la domnul rector şi la ceilalţi din partea Druckeriei, sponsorii noştri, care dau bani la echipă. Desigur, situaţia nu este roz, mi-aş dori şi eu poate un buget mai mare. Dar acum s-a înţeles că trecem printr-o situaţie dificilă şi nu trebuie să renunţăm la greu. Să ne arătăm ataşamentul şi în momentele mai dificile. Din punctul acesta de vedere toată lumea face eforturi, nu mari, foarte mari, de la domnul rector, investitori, la suporteri, jucători, mergem înainte…”, a spus Octavian Benga.

Nu are obiectiv obligatoriu promovarea

Dată fiind situaţia financiară, la fel ca Ripensia, nici ASU Poli nu-şi poate propune clar o ambiţie superioară salvării de la retrogradare, cel puţin momentan.

“Deocamdată, având în vedere că a scăzut bugetul şi bugetul de anul trecut a fost, dacă nu cel mai mic, atunci penultimul, scăzând nu cred că putem avea momentan obiective mai mari. Pe parcurs, dacă lucrurile se schimbă şi vedem cum decurge viaţa economică, eu ştiu, a oamenilor din jurul echipei, dar cu o micşorare de buget nu poţi să ai obiective foarte îndrăzneţe”, a subliniat Octavian Benga.

“Băieţii în ghete” au revenit, altfel, optimişti, la pregătirea pe grupe mici demarată de la începutul săptămânii trecute, deci după aproape trei luni de pauză. Din lotul pentru sezonul viitor nu vor mai face parte Săulescu, Motreanu şi Cherecheş.

“Am reluat pregătirea, pentru că acum două-trei săptămâni domnul ministru Stroe a permis reluarea în grupuri mici, cu distanţare, am respectat exact protocolul, am început să ne antrenăm în grupuri de câte trei, cu schimbatul acasă, fără duş (n.r. la teren), luându-se temperatura la intrarea în bază. E dificil să ne pregătim aşa, fără contact, dar totuşi a fost benefic că i-am scos pe jucători dintr-o stare aşa, latentă. Chiar s-au bucurat că au revenit pe teren şi au început să se mişte”, a conchis Benga.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Timişoara)