Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Rezultatele din ultimele două meciuri ale etapei 4 din play-off asigură un final spectaculos pentru acest sezon de Liga 2. Totul se decide în runda programată duminică!

În primul joc disputat marți, CS Mioveni a obținut o victorie uriașă pe terenul lui Turris-Oltul. Într-un meci sărac în faze de poartă, unicul gol a fost reușit de Rădescu, în minutul 30. Acesta a primit o pasă de la Balint și a șutat plasat cu stângul, la colțul lung, direct în plasa laterală.

Nouă minute mai târziu, gazdele au rămas cu un om în minus după ce Negruț a primit cartonașul roșu. Arbitrul l-a taxat pe jucătorul lui Turris după ce acesta l-a lovit cu cotul în figură pe Gherghe.

Cu două victorii în deplasare în ultimele patru zile, CS Mioveni a urcat până pe locul secund în play-off-ul de promovare.

În jocul care a închis etapa, la Ploiești, FC Petrolul a condus până în final, dar nu a reușit să câștige pentru prima dată în acest play-off. FC Argeș a întors rezultatul și își va juca locul în următorul sezon la Ligii 1 în meciul cu UTA, formație care a fost aproape de a sărbători marți promovarea.

FC Petrolul a deschis scorul datorită reușitei din 11 metri a lui Vajushi, în minutul 15. Lovitura de pedeapsă a fost obținută de Blănaru, faultat de portarul argeșenilor. Piteștenii au revenit prin golurile marcate de Prepeliță, în minutul 82, și Buhăescu, din penalty, în minutul 87.

Așadar, în urma acestor rezultate, atât primele două poziții care duc direct în Liga 1, cât și locul la baraj vor fi decise în ultima rundă. UTA Arad în mod sigur se va afla între primele trei clasate, în timp ce FC Petrolul este singura formație care nu mai are cum să prindă nici măcar barajul de promovare.

În ultima rundă, toate partidele se vor disputa de la aceeași oră. Liga 2 se transmite în direct la posturile Digi, Look și Telekom.

Duminică, 2 august, ora 18:30
CS Mioveni – FC Petrolul
Fotbal Club Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele
Campionii FC Argeș – UTA Arad

Clasament

UTA Arad 4 1 1 2 7-7 29
CS Mioveni* 4 2 1 1 4-4 27
Campionii FC Argeș 4 2 1 1 6-5 26
Turris-Oltul* 4 1 2 1 4-4 25
Fotbal Club Rapid* 4 1 2 1 3-3 24
FC Petrolul 4 0 3 1 2-3 22

*Echipele au beneficiat de rotunjirea cu 0,5 a punctajului la startul play-off-ului

În caz de egalitate de puncte la finalul play-off-ului, vor fi aplicate, în ordine, următoarele criterii de departajare:

1. Dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea de 0,5 puncte înainte de startul play-off-ului.
2. Numărul mai mare de puncte în meciul direct din play-off.
3. Golaverajul general din play-off.
4. Numărul mai mare de goluri înscrise în play-off.
5. Locul ocupat în Liga 2 în momentul întreruperii sezonului regular.