Singura echipă bihoreană care mai evoluează în primele trei eşaloane şi-a oficializat transferurile efectuate în pauza competiţională de iarnă, noutăţile de până acum fiind în număr de opt, majoritatea semnând contracte de minim un an şi jumătate cu Luceafărul.

Cel mai sonor nume adus este cel al fundaşului Cristian Oroş (33 de ani), titular în tur în defensiva prim-divizionarei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi campion al României cu AFC Astra. Alţi doi jucători cu experienţă ajunşi în curtea bihorenilor sunt Vasile Pop de la Olimpia Satu Mare şi Alexandru Neacşa de la AFC Hermannstadt, ultimul ajuns sub formă de împrumut.

Cinci noutăţi la capitolul U21

Luceafărul a înregimentat și cinci jucători tineri, eligibili pentru regula under 21. Este vorba de Cătălin Toriște (fundaș dreapta, ultima dată la Fotbal Club Argeş), Darius Lukacs (mijlocaș central, Olimpia Satu Mare), Denis Băban (mijlocaș central, FC Marcel Băban Jimbolia, dar care a jucat în tur la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), Alin Bărîcă (fundaș central, împrumutat de la echipa a doua a celor de la AFC Astra) și Andrei Ludușan (atacant, Chindia Târgoviște).

Pentru doi dintre nou veniţi, Oroş şi Luduşan, nu va fi prima experienţă în judeţul Bihor, cei doi evoluând în trecut tricoul echipei FC Bihor Oradea.

La capitolul plecări, gruparea bihoreană s-a despărţit de portarul Gakos şi jucătorii de câmp Dragu, Cioiu (ambii ajunşi la ACS Şirineasa), Bedea (ajuns la Cetate Deva), Covaci şi Pîrvu.

Dublă cu ACS Şirineasa

Cum partida cu ASA 2013 Târgu Mureş, din cadrul etapei a 22-a, nu se va disputa, orădenii şi-au încheiat perioada de pregătiri cu un mini-cantonament la Petroşani, în cadrul căruia a fost programată o dublă întâlnire cu liderul seriei a patra din eşalonul al treilea, ACS Şirineasa. Primul meci a fost programat joi şi s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, golul Luceafărului fiind marcat de un jucător în probe, camerunezul Marius Obekop, care a evoluat ultima dată la Zaria Bălţi, în Moldova.

Cel de-al doilea duel între cele două echipe va avea loc vineri, de la ora 11:30. În meciul de joi, Cristian Dulca a folosit următoarea formulă de start: Goia – Balea, Mutu, Tînc, Ban – Feher, Ţegle – V. Pop, Neacşa, Obekop – V. Rusu.

În celelalte amicale ale iernii, bihorenii au învins pe rând pe Balmazújváros Sport (1-0), Dacia Gepiu (3-1) şi ACS Dumbrăviţa (2-1), pentru ca apoi să remizeze cu două echipe din Cluj, Sănătatea (1-1) şi AS FC U Cluj (3-3). Înaintea primului duel cu Şirineasa, bihorenii au suferit singurul eşec al iernii, cu Unirea Tăşnad, scor 2-3