La o zi după reunire, FCM Baia Mare a făcut şi primele achiziţii: doi fotbaliști de Liga I, Ciprian Vasilache și Emil Dică. În vârstă de 33 de ani, Ciprian Vasilache a debutat în Liga I pentru Gloria Bistrița în 2002. Între 2003 și 2007 a evoluat la Rapid București, alături de care a jucat și în Cupa UEFA, competiție în care a marcat un gol în poarta echipei olandeze Feyenoord.

În 2007 a fost transferat la Pandurii Târgu Jiu pentru suma de 200.000 dolari. Vasilache a mai activat în România la Ceahlăul, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Bihor, FC Brașov şi Petrolul. A evoluat şi peste hotare, la Vorskla Poltava (Ucraina), Gangwon şi Chungju (ambele Coreea de Sud) şi Zaria (Moldova), de ultimul club despărţindu-se în această iarnă.

Cristi Bud, variantă pentru avanposturi

De aceeași vârstă cu Ciprian Vasilache, Emil Dică a jucat pentru echipe precum FC Argeș, Pandurii Târgu Jiu, Internațional Pitești, CS Mioveni, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, Skoda Xanthi în Grecia, Lokomotiv Astana în Kazakhstan și Rapid în mai multe rânduri. În actualul sezon a evoluat în şase partide pentru Sporting Turnu, echipă din seria a III-a a Ligii 3.

Reprezentanții clubului băimărean mai au în vedere o achiziţie de marcă, fiind în negocieri și cu Cristi Bud. În vârstă de 30 de ani, băimăreanul a jucat pentru Liberty Salonta, Gaz Metan Mediaş, CFR Cluj, FC Bihor Oradea, Debrecen şi Pandurii. Din vara lui 2014, Bud evoluează la Milsami Orhei, pentru care a înscris 14 goluri în 37 de meciuri.

Cantonament în Ungaria

FCM Baia Mare s-a reunit în 25 ianuarie 2015 și a intrat direct în cantonament. La finalul acestei săptămâni are programat un amical, iar în următoarele două săptămâni va efectua un cantonament cu patru jocuri amicale în Ungaria.

”În această săptămână noi am intrat într-un cantonament la <>, după care încheiem săptămâna cu un joc cu Recea, iar din 1 februarie avem stabilit două săptămâni de pregătire în Ungaria, unde avem perfectate deja patru meciuri amicale. Ultima parte a campionatului va fi foarte dificilă, deoarece avem cele mai grele meciuri cu adversari foarte buni, dar noi suntem încrezători și sperăm să ne atingem obiectivul: calificarea în play-off” a declarat Dorin Toma, antrenor FCM Baia Mare.

DANIEL POP (MARAMUREŞ)