Alte două etape se vor mai disputa în acest an, rundele 17 şi 18, programate a avea loc în următoarele două week-end-uri. Etapa de azi debutează cu un total de nouă meciuri, care vor începe de la ora 14:00. Ultimele două partide ale seriei a doua sunt programate de la ora 17:00, la Cluj Napoca şi Mioveni. În seria I, Ceahlăul va primi vizita liderului Rapid Bucureşti, cu începere de la ora 19:00, ziua urmând a fi închisă de meciul de la Galaţi, dintre Oţelul şi Dacia Unirea, programat de la ora 21:00.

Trei la pândă, în "ceafa" Rapidului

Seria I este condusă în continuare de gruparea din Giuleşti, care are un avans de doar trei puncte în faţa unui grup de trei echipe, alcătuit din Dunărea Călăraşi, Academica Clinceni şi Dacia Unirea. Ca o curiozitate, toate patru evoluează în această rundă în deplasare.

PROGRAMUL ETAPEI A XVI-A A LIGII 2

În a doua parte a clasamentului, doi antrenori vor debuta în această etapă, Marian Rada, la Berceni şi Lidi Chertic, la Ceahlăul. Nemţenii ocupă în continuare ultimul loc în serie, de pe care se va retrograda direct la finalul sezonului regulat. Deasupra Ceahlăului se află Oţelul, cu un punct în plus, Bucovina Pojorâta, aflată la trei lungimi şi Baloteştiul, la patru puncte distanţă.

Gaz Metan, lider doar pentru o etapă

Instalată în fotoliul de lider după victoria din meciul direct cu UTA Bătrâna Doamnă, echipa antrenată de Leo Grozavu a rezistat doar o etapă pe primul loc. Eşecul din etapa trecută, suferit la Tărlungeni, coroborat cu victoria arădenilor în derby-ul cu U Cluj, a readus în fruntea clasamentului pe nou-promovata antrenată de Roland Nagy. Mai mult, CSM Râmnicu Vâlcea, după cele şase goluri marcate în poarta Metalului Reşiţa, a urcat pe locul secund, la golaveraj, trimiţând Gazul pe ultima treaptă a podiumului.

CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII 2

În subsolul clasamentului, gruparea din Reşiţa a rămas cu un singur punct în clasament, după sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină şi Etică în cazul partidei de la Satu Mare, din cadrul etapei a XIV-a şi ocupă unul din cele două locuri direct retrogradabile. Pentru evitarea celuilalt se duce o luptă aprigă, trei echipe fiind întinse pe o distanţă de trei puncte: FC Bihor (13), Tărlungeni (11) şi FC Caransebeş (10)

Marius Staicu a ajuns la cota 13

În clasamentul general al golgeterilor, atacantul CSM-ului vâlcean a profitat de meciul cu Metalul Reşiţa şi a preluat şefia peste ambele serii, cu un total de 13 reuşite. Sorin Chiţu (Farul) a rămas la cota 11, după egalul alb al echipei sale în Giuleşti. Doi jucători ai Dunării Călăraşi împart ultimul loc al podiumului cu câte nouă reuşite, Valentin Alexandru şi Laurenţiu Buş.

Ultimul ocupă primul loc în topul neoficial al marcatorilor de la punctul cu var, având patru reuşite după 15 etape scurse din acest sezon. Năstăsie (Mioveni), Iulian Popa (Rapid Bucureşti) şi Sorin Chiţu sunt pe locul secund, cu câte trei reuşite fiecare.

Foto: Viorel Muscă (SportArad)