Runda a 24-a va debuta în această seară, cu meciul de la Braşov, dintre echipa locală şi Olimpia Satu Mare. Sătmărenii au pierdut orice şansă matematică de a prinde play-off-ul, dar au relansat lupta pentru calificarea în această rundă după ce au învins pe CSM Râmnicu Vâlcea în etapa precedentă (foto).

Aglomeraţie la play-off şi promovare

În acest moment, în seria a doua sunt trei echipe cu câte 39 de echipe, pe locurile 4-6 – CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea şi FCM Baia Mare, în timp ce FC Braşov e la un punct în spatele lor. Şoimii Pâncota şi U Cluj au şanse teoretice de a mai prinde play-off-ul, fiind la patru puncte de locul 6.

CLASAMENTUL LIGII 2

În ceea ce priveşte lupta la promovare, în seria a doua lider este Gaz Metan Mediaş, cu 46 de puncte, urmată de Chindia şi UTA Bătrâna Doamnă, ambele cu câte 45 de puncte, astfel că finalul de sezon regular va fi unul încins.

În seria I, Rapid Bucureşti, Dunărea Călăraşi şi Dacia s-au distanţat de restul echipelor, dar nu trebuie uitat că în play-off se va intra cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regular.

Derby pentru încă zece meciuri

În subsolul seriei I vom avea parte de cel mai important meci al sezonului. La Piatra Neamţ se vor duela ultimele două clasate, Ceahlăul şi Oţelul, într-o partidă care poate decide cine va retrograda direct la finalul sezonului regular şi cine va juca în play-out, pentru încă zece partide, având speranţe de a mai putea evita căderea în Liga 3.

PROGRAMUL ETAPEI A 24-A

Oţelul are un punct avans în faţa nemţenilor, dar o victorie a gazdelor de miercuri poate relansa lupta pentru evitarea locului 13.

Foto: Ionuţ BLĂJEAN (Satu Mare)