Două partide din această etapă sunt televizate, motiv pentru care au fost programate la alte ore faţă de restul rundei. Prima dintre ele este cea de la Mediaş, acolo unde două dintre fruntaşele seriei a doua, Gaz Metan (locul 4) şi Chindia (locul 2) se vor duela pe arena din localitate, cu începere de la ora 18:00.

PROGRAMUL ETAPEI A XIII-A A LIGII 2

Cealaltă partidă va avea loc la Berceni, acolo unde, în epilogul rundei, echipa gazdă va primi vizita liderului seriei I, Rapid Bucureşti, cu începere de la ora 20:30.

Patru echipe la trei puncte de lider

Înaintea ultimei etape a turului, formaţia antrenată de Dan Alexa se află pe primul loc, cu un avans redus la doar trei puncte, ca urmare a egalului consemnat în partida de acasă cu Oţelul. În spatele Rapidului se află un grup de patru echipe, toate cu câte 20 de echipe, despărţite de golaveraj. Dunărea Călăraşi deschide lista, ajutată şi de acel 8-0 cu Gloria Buzău reuşit în etapa a X-a, urmată de Academica Clinceni, Farul Constanţa şi Dacia Unirea Brăila.

Rapid Suceava şi SC Bacău sunt în spatele acestora, cu câte 19 puncte fiecare, motiv pentru care orice pas greşit poate duce la coborârea unui număr însemnat de locuri în clasamentul seriei.

ACS Berceni se află la jumătatea distanţei între partea de sus şi zona retrogradării, cu un total de 15 puncte. În subsolul clasamentului, Gloria Buzău deschide lista echipelor cu emoţii cu doar 10 puncte, unul mai mult faţă de tripleta Bucovina Pojorâta – Oţelul – CS Baloteşti şi două în plus faţă de ultima clasată, Ceahlăul.

UTA Bătrâna Doamnă, neînvinsă de 11 meciuri consecutive

În seria de Vest, UTA Bătrâna Doamnă îşi continuă parcursul de excepţie la prima ei prezenţă în eşalonul secund, acumulând 25 de puncte. După un eşec în etapa inaugurală, chiar pe teren propriu, 1-2 cu Gaz Metan, formaţia arădeană nu a mai cunoscut gustul înfrângerii în campionat şi a urcat în fotoliul de lider începând cu etapa a XI-a.

O altă nou promovată din serie, fostul lider FCM Baia Mare, a acuzat şocul primului eşec al sezonului, suferit în runda a zecea, 0-1 cu U Cluj, pe stadionul ”Viorel Mateianu” şi a ajuns la trei meciuri consecutive fără victorie. Băimărenii împart ultimul loc de pe podium cu Gaz Metan şi CSM Râmnicu Vâlcea, toate cu câte 22 de puncte, cu două mai puţin decât cea de-a treia nou promovată din serie, Chindia.

CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII 2

În subsolul clasamentului, Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa se află la patru, respectiv şase puncte de locul care le-ar asigura evitarea retrogradării directe la finalul sezonului regulat, poziţie ocupată acum de FC Caransebeş. Reşiţenii au rămas fără principalul Eugen Trică, acesta demisionând după eşecul de sâmbătă, 0-1 cu U Cluj.

În clasamentul golgeterilor, Sorin Chiţu (Farul) şi Marius Staicu (CSM Râmnicu Vâlcea) sunt lideri în seriile lor, ambii cu câte nouă reuşite.

Foto: Viorel Muscă (SportArad)