Farul Constanţa s-a impus cu 3-0 în meciul cu Bucovina Pojorâta, prin dubla lui Pătulea (foto, jos, în centru) şi reuşita lui Valentin Munteanu, ultimul sosit sub formă de împrumut în pauza competiţională de la prim-divizionara Pandurii. În urma acestei victorii, gruparea de la malul mării rămâne pe locul cinci în clasamentul seriei I, neschimbată fiiind şi poziţia Bucovinei, locul 11.

Pentru nou-promovata din Suceava a fost al nouălea meci consecutiv fără victorie în deplasare. La prima prezenţă în Liga 2, gruparea din Pojorâta a obţinut un singur punct ”afară” în actuala ediţie de campionat. Bucovina, Ceahlăul şi Unirea Tărlungeni sunt singurele echipe din eşalonul secund care nu au nicio victorie în deplasare în actuala ediţie de campionat.

Rapidul a ratat două penalty-uri, dar a detronat liderul

Ziua de vineri a fost una cu ghinion pentru oaspeţi, care au terminat ambele partide în zece jucători. La Constanţa, Bucovina a rămas cu un om în minus încă din debutul partidei, după ce Juncănaru a fost eliminat direct pentru o intrare tare asupra lui Milea. În Giuleşti (foto principal), Dunărea şi-a pierdut căpitanul după două galbene, ultimul fiind primit după un fault în careu.

CLASAMENTUL LIGII 2

Iulian Popa nu a reuşit să valorifice penalty-ul obţinut de echipa sa la eliminarea lui Panait. Mai mult, până la pauză, Rapidul a ratat o a doua lovitură de pedeapsă, de data aceasta prin Martin, bifând un record inedit în actualul sezon al Ligii 2.

Reuşita lui Tudoran, din repriza a doua, a fost îndeajuns pentru a asigura victoria Rapidului. În urma acestui rezultat, Dunărea Călăraşi a făcut schimb de locuri în clasament cu gazdele de vineri. Călărăşenii cedează fotoliul de lider după ce l-au ocupat timp de două etape.

PROGRAMUL ETAPEI A XX-A A LIGII 2

Runda a 20-a continuă sâmbătă cu zece partide, majoritatea cu începere de la ora 11:00, excepţia fiind duelul de la Râmnicu Vâlcea, dintre liderul CSM şi Gaz Metan Mediaş, programat a se disputa două ore mai târziu. Ultimul meci al rundei va avea loc duminică, de la ora 11:00, la Baia Mare, acolo unde FCM-ul din localitate va primi vizita celor de la UTA Bătrâna Doamnă, într-un duel între ocupantele locurilor 2 şi 3 din seria a doua.

Foto: Cătălin Niţu (Călăraşi), Alexandru Raita (Constanţa)