Dacă în sezonul trecut cel mai tânăr debutant în Liga 2 a fost orădeanul Alex Talpoş la 14 ani, 11 luni şi 10 zile, FC Bihor a punctat la acest capitol şi în acest campionat. Duminică în meciul cu UTA Bătrâna Doamnă, în absenţa experimentatului Sandor Nagy (30 de ani), titular în poarta FC Bihor a fost juniorul Răzvan Cătălin Egri, născut în 8 august 2000, stabilind recordul de tinereţe al sezonului la 15 ani, 2 luni şi 17 zile.

Răzvan a primit mesaje de felicitare şi pe pagina sa de Facebook. ”La vârsta ta citeam Jules Verne şi îmi închipuiam că sunt Căpitan la 15 ani. Mi-ai demonstrat că la vârsta asta poţi fi acolo unde puţini ajung…Bravo Răzvi! Suntem mândri de tine. Dincolo de scor ai demonstrat că eşti un tip tare de tot! Suntem fanii tăi”, i-a scris un prieten.

Rezerva sa de duminică nu are încă 17 ani

Pe lângă debutul în Liga 2, Egri a mai avut un motiv de bucurie întrucât grupa de juniori B a FC Bihor, la care este titularul obişnuit, a reuşit să administreze prima înfrângere a sezonului echipei Centrului de Excelenţă Timişoara, scor 2-0, ambele goluri fiind marcate de Talpoş. Postul de portar a devenit unul cu o medie extrem de scăzută la FC Bihor, rezervă la meciul cu UTA fiind David Kiraly care în 14 noiembrie va împlini 17 ani.

Kiraly a debutat la seniorii orădenilor tot în acest sezon, evoluând în prima etapă de campionat, atunci când Egri i-a fost rezervă, iar cei doi juniori erau singurii portari disponibili în lot. Ulterior a sosit la club şi ungaro-ucraineanul Sandor Nagy, care a apărat în următoarele şapte meciuri din Liga 2.

Antrenat de un campion european

Chiar şi antrenorul cu portarii la gruparea orădeană este extrem de tânăr, Vlad Gheţe având doar 24 de ani. Acesta este încă şi portar activ la CS Diosig, liderul la zi al Ligii a IV-a Bihor. În paralel, este şi practicant de minifotbal, el participând cu echipa naţională a României la Campionatul European din Croaţia, unde tricolorii au câştigat al şaselea titlu consecutiv.

”Egri este un portar cu un fizic foarte bun, are potenţial, dar trebuie să muncească în continuare foarte mult ca să devină o certitudine”, spune Gheţe.

A jucat şi în Cupa României

Meciul cu UTA Bătrâna Doamnă nu a fost primul meci oficial la seniori al juniorului grupării bihorene. El şi-a făcut debutul în Cupa României, în turul al patrulea, pe 25 august, atunci când FC Bihor a fost eliminată din competiţie de către CS Oşorhei.

De remarcat că, în acest sezon, doar jucători născuţi în 2000 au evoluat până acum, ambii debutanţi, Egri şi Antonio Şefer (Oţelul), cel de-al doilea fiind şi internaţional de juniori. În sezonul precedent, lista fotbaliştilor născuţi în anul 2000, care au debutat în eşalonul secund, a fost mult mai mare.

Pe lângă mai sus amintitul Talpoş, au mai debutat la seniori alţi patru juniori: Albert Neculai şi Bogdan Cîrstian de la Unirea Tărlungeni, Robert Bosînceanu de la Rapid CFR Suceava şi Rareş Enea de la SC Bacău.

TEODOR BIRIŞ (BIHOR)