Runda a 21-a este prima intermediară din 2016, iar până la finalul sezonului regular se va mai disputa încă o etapă la mijloc de săptămână, cea cu numărul 24. Marţi, de la ora 19:00, în prologul etapei a 21-a, Gaz Metan Mediaş va primi vizita celor de la FC Braşov, ocupantele locurilor patru şi şase din seria a doua.

PROGRAMUL ETAPEI A XXI-A A LIGII 2

Restul etapei se va disputa miercuri, primul meci fiind programat de la ora 14:00, la Brăila, unde Dacia Unirea primeşte vizita Rapidului antrenat de Dan Alexa. Opt partide vor începe de la ora 15:00, epilogul rundei disputându-se la Mioveni, de la ora 21:00, între echipa locală şi Olimpia Satu Mare.

Dunărea a fost învinsă după 11 meciuri, tot de Rapid

Etapa precedentă a adus o serie de rezultate interesante, care au modificat clasamentul în partea superioară. Victoria la limită a Rapidului, în derby-ul cu Dunărea Călăraşi, după ce gruparea pregătită de Dan Alexa a ratat două penalty-uri în finalul primei reprize, a dus la o rocadă între cele două echipe.

Dunărea a coborât de pe locul 1 după doar două etape petrecute în fotoliul de lider şi a bifat primul eşec după o serie de 11 meciuri consecutive fără înfrângere. Coincidenţa a făcut ca eşecul precedent să fie unul tot într-un meci cu Rapid, adjudecat de elevii lui Dan Alexa cu acelaşi scor ca în partida de vineri, 1-0.

Podium la egalitate de puncte

Jocul rezultatelor din seria a doua a adus o situaţie inedită în primele trei locuri. Astfel, toate echipele de pe podium au în acest moment câte 38 de puncte, fiind separate de golaveraj, în ordinea CSM Râmnicu Vâlcea, FCM Baia Mare (foto, în galben) şi Chindia.

CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII 2

Lupta pentru promovare s-a complicat, întrucât Gaz Metan Mediaş şi UTA Bătrâna Doamnă se află la un punct, respectiv două distanţă de tripleta de pe podium. La pândă stau FC Braşov, cu 34 de puncte şi CS Mioveni cu 33. La opt puncte depărtare de podium se află U Cluj şi Şoimii Pâncota, care au ca obiectiv principal calificarea în play-off.

Şase nou-veniţi au bifat primul gol

Etapa a 21-a a totalizat 21 de reuşite, dintre care patru au fost din lovituri de la 11 metri, iar unul a fost un autogol. În două partide s-au acordat câte două penalty-uri, în Giuleşti şi la Mioveni. Dacă în primul meci, rapidiştii au ratat ambele lovituri de pedeapsă, în celălalt, atât Mioveniul, cât şi Şoimii Pâncota au marcat de la punctul cu var. De autogol au beneficiat cei de la FC Braşov, după ce Mircea Popescu (Tărlungeni) a trimis mingea în propria poartă.

Ca o premieră, şase jucători transferaţi în pauza competiţională au marcat primul lor gol pentru noile echipe. Este vorba de Valentin Munteanu (Pandurii), spaniolul Cristian (Ceahlăul), slovacul Jacob Vojtuš (U Cluj), Adrian Mărkuş (Olimpia), Laurenţiu Manole (FC Braşov) şi Cristian Gavra (Gaz Metan).

Foto: Daniel Pop (Baia Mare)