Rămasă cu un singur goalkeeper, Marius Șuta şi fără posibilitatea de a mai putea face transferuri, gruparea sătmăreană a apelat la veteranul care va împlini 42 de ani pe 22 decembrie.

CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII 2

Unul dintre cei mai buni portari din fotbalul sătmărean, Suciu poate deveni cel mai bătrân jucător care a evoluat în acest sezon în Liga 2, dacă va fi cazul şi va intra în poarta Olimpiei. Actualul deţinător al recordului este un alt portar, Cristian Irimia de la Șoimii Pâncota, care a împlinit 41 de ani pe 21 august şi este titularul grupării arădene în ultimele şapte etape.

Nu a mai jucat în meciuri oficiale de şapte ani

Ultima dată când Ovidiu Suciu a evoluat într-un meci oficial se întâmpla în anul 2008, cu Unirea Dej, pe când Someșul Satu Mare era în Liga 3. După acel sezon, a ales să-și încheie cariera de portar la vârsta de 35 de ani. Motivul? ”Echipa s-a mutat la Șimleu. Mi s-a propus să mă duc, dar am simțit că nu. Aveam familie, așteptat un copil. Nu mai aveam motivație. Îmi doream să rămân acasă”, spune Suciu.

Legat de revenirea la Olimpia, Suciu spune: ”Este o situație inedită. Pentru mine Olimpia este a doua familie, iar dacă o voi putea ajuta, mă voi bucura. Am încercat să răspund solicitării clubului de a mă legitima. Olimpia nu a avut altă posibilitate. Sunt și alți colegi trecuţi de prima tinereţe, care apără destul de bine, de exemplu Cristi Irimia de la Pâncota (n.a. – 41 de ani). Nu sunt chiar așa pregătit, dar mai apăr într-un campionat de minifotbal din Satu Mare. Nu am spus că nu vreau să intru în poartă, am declarat că nu vreau să fie nevoie de mine”.

A jucat timp de 18 ani pentru Olimpia

A început fotbalul în anul 1985 pentru Olimpia Satu Mare, echipă la care a fost legitimat timp de 18 ani, cumulat cu junioratul. De-a lungul carierei sale a mai apărat pentru Gloria Bistrița, Universitatea Cluj, Armătura Zalău, Extensiv Craiova și Someșul Satu Mare. Ovidiu Suciu are și 26 de meciuri în Divizia A, în sezonul 1998-1999, pentru Olimpia și Bistrița.

”Cea mai frumoasă amintire o am când am promovat cu Olimpia în Liga 2, la Bistrița. Chiar nu-mi vine să cred cât interes pentru fotbal și câți suporteri au fost la meci. Se întâmpla în sezonul 1994-1995. A fost un meci de baraj în care s-a ajuns la loviturile de departajare. Am reușit să apăr două lovituri de departajare. Atunci am avut cel mai bun lot, plus cel care a promovat după aceea în Divizia A”, își amintește portarul sătmărean.

În echipa din sezonul 1994-1995 se mai aflau jucători precum Paul Mihai, Paul Levente, Mucenica, Bolba, Fabian, Dacian Nastai și Szabo Zoli. Ovidiu Suciu recunoaște că atmosfera la meciuri s-a schimbat față de perioada anilor '90.

”În acea perioadă suporterii erau mai numeroși, mai euforici, mai mult lângă echipă. Ne respectau mai mult. Îi simțeam mult mai aproape. Veneau copii să le dăm autografe. Ne era rușine să dăm autografe în Divizia B. Dar prin asta ne arătau că ne apreciază. Acum, din păcate vin puțini spectatori, și care se leagă de jucători”, precizează portarul Olimpiei.

PROGRAMUL ETAPEI A X-A A LIGII 2

Olimpia Satu Mare va juca sâmbătă la Râmnicu Vâlcea în etapa a 10-a a seriei a doua din Liga 2, iar în 31 octombrie va primi vizita echipei FC Brașov.

IONUŢ BLĂJEAN (SATU MARE)