Prima etapă care a cuprins meciuri televizate, după ce licitaţia pentru drepturile TV ale Ligii 2 s-a încheiat cu succes săptămâna trecută, a fost una de pomină. Golurile au curs pe bandă rulantă pe multe dintre stadioane, bucurându-i atât pe spectatorii care au stat în faţa televizoarelor, cât şi pe cei care au mers să îşi vadă favoriţii pe viu.

Au marcat într-un meci cât în opt etape

Evenimentul rundei a fost meciul de la Călăraşi, acolo unde echipa condusă de Ionel Ganea a reuşit scorul campionatului, după ce a învins categoric pe Gloria Buzău cu 8-0. Cei aproximativ o mie de spectatori au fost răsplătiţi cu câte patru goluri pe repriză, Dunărea reuşind să marcheze în poarta buzoienilor tot atâtea goluri câte a înscris în celelalte opt meciuri jucate până acum în acest sezon.

La al doilea meci ca titular, juniorul Alexandru Stoica a fost eroul întâlnirii cu patru goluri, din care un hat-trick în prima repriză, după ce Kanda a deschis scorul cu execuţie superbă, din lovitură liberă. În repriza secundă, Laurenţiu Buş, de la punctul cu var, Vali Alexandru, cu o dublă şi acelaşi Alexandru Stoica au completat recitalul Dunării.

”Este munca băieților mei pe care îi antrenez, vreau să îi felicit pentru un meci foarte bun”, a comentat după meci Ionel Ganea (foto), ”principalul” Dunării. Pentru acesta, victoria de sâmbătă nu este cea mai mare din cariera sa de antrenor al grupării din Călăraşi, după ce în sezonul precedent, la capătul căruia echipa a promovat în Liga 2, a bifat şi un 10-1 contra celor de la Callatis 2012 Mangalia.

Patru goluri într-un singur meci

Alex Stoica (foto, jos) a împlinit 18 ani pe 30 iunie şi a fost împrumutat la începutul lui septembrie de la FC Viitorul. Tânărul fotbalist este primul jucător care înscrie, în acest sezon al Ligii 2, de patru ori într-un singur meci.

Ultima performanţă de acest gen i-a aparţinut lui Mircea Negru de la Rapid CFR Suceava, care a marcat de patru ori în poarta celor de la Săgeata pe 29 noiembrie anul trecut, într-o victorie cu 6-0 în deplasare.

CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII 2

Pentru Gloria Buzău, eşecul de la Călăraşi este cel mai aspru din cel puţin ultimii 15 ani ai clubului, istoria recentă consemnând un 1-7 cu Delta Tulcea, pe 19 mai 2007.

Etapa a zecea a depăşit recordul de goluri înscrise

Deşi mai este de disputat un meci, luni seara, de la ora 18:00, atunci când Rapid Bucureşti va primi vizita echipei Rapidului din Suceava, numărul total de goluri marcate până acum a depăşit precedentul record al seriei I, dar şi cel de etapă la general. Astfel, în seria de Est s-a marcat deja de 22 de ori, cu două reuşite mai mult decât în etapa a opta, când s-a stabilit vechiul record.

REZULTATELE ETAPEI A X-A DIN LIGA 2

La general, prima şi a patru etapă au consemnat câte 37 de goluri, record depăşit cu trei reuşite în acest week-end, cu un meci rămas de jucat luni.

IATĂ REZUMATUL VIDEO AL PARTIDEI DUNĂRII CĂLĂRAŞI – GLORIA BUZĂU 8-0

 

MIHAI ANDRIEŞ ŞI CĂTĂLIN NIŢU
Foto: Cătălin Niţu