Ca urmare a rezultatului de ieri, în Liga 2 nu a mai rămas nicio echipă fără victorie. În acest moment, cel mai prost la acest capitol stau cele două combatante de vineri, Metalul şi Unirea, dar şi Ceahlăul, toate cu o singură victorie, cu menţiunea că nemţenii au doar opt meciuri disputate şi urmează a juca sâmbătă, de la ora 11:00, cu SC Bacău.

CLASAMENTUL CELOR DOUĂ SERII ALE LIGII 2


Revenind la meciul disputat în deschiderea etapei a X-a, Unirea a deschis scorul prin juniorul Monea (4), fiind egalată cu cinci minute înainte de pauză prin golul lui Skaparas (40). Feher (68) şi Maissiat (73) au dus scorul la 3-1 pentru Metalul, reşiţenii rămânând pe ultimul loc în seria a doua, la două puncte în spatele învinsei de ieri, Unirea.

Metalul, prima echipă cu doi marcatori străini în acelaşi meci

Gruparea reşiţeană a bifat în meciul de vineri o serie de recorduri inedite în ceea ce priveşte străinii. Primul pe listă este francezul Maissiat (foto), aflat la primul gol în Liga 2, care a devenit al doisprezecelea străin care înscrie în acest sezon al competiţiei.

Clasamentul marcatorilor de peste hotare este condus de brazilianul Roberto Ayza (Mioveni), cu trei goluri, urmat de trei atacanţi cu câte două reuşite: nigerianul Kuku (Academica Clinceni), albanezul Llulaku (Gaz Metan) şi greco-germanul Skaparas (Metalul). Cu câte o reuşită figurează cehul Josl, congolezul N'Koyi, spaniolul Robusté (toţi Rapid Bucureşti), italianul Figliomeni (Gaz Metan), senegalezul Issa Thiaw (Şoimii), centrafricano-românul Calvin (Mioveni), francezii Guehi şi Maissiat (ambii Metalul).

Prin golurile lui Skaparas şi Maissiat, Metalul a mai bifat o performanţă devenind prima echipă din acest sezon cu doi marcatori străini în acelaşi meci!

Au cei mai mulţi străini din seria a doua

Duelul cu Unirea a consemnat debutul unui nou străin în tabăra reşiţenilor, care sunt liderii absoluţi ai seriei a doua la acest capitol, la care au ajuns la cota 6. Este vorba de portarul congolez N'Sendo-Minu Kololo (foto), care a împlinit 25 de ani pe 3 iulie şi al treilea goalkeeper folosit în acest sezon de Metalul, după Zimmermann şi Ciule. Gruparea reşiţeană este cea de-a şasea echipă ajunsă în această postură. Celelalte sunt Rapid Bucureşti (I. Manea, Pulpo Romero şi Drăghia), Rapid Suceava (C. Pascal, Hânţescu şi Niga), FC Caransebeş (Ad. Pascal, Birăescu şi Negrilă), Pojorâta (Turiţă, Puianu şi R. Pop) şi Ceahlăul (Calancea, Al. Barna şi T. Cîmpianu).

De notat că Metalul este a patra echipă care a folosit un portar străin în acest sezon după Rapid Bucureşti (spaniolul Pulpo Romero), Ceahlăul (moldoveanul Calancea) şi FC Bihor (ungaro-ucraineanul Nagy). Revenind la capitolul "stranieri", Metalul i-a mai folosit până acum pe francezii Guehi şi Maissiat, greco-germanul Skraparas, burkinabezul Nogo şi germano-afghanul Jamali.

Iată şi programul celorlalte meciuri ale etapei a X-a:

24 octombrie, ora 11:00
Ceahlăul Piatra Neamţ – SC Bacău
FC Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila
Dunărea Călăraşi – Gloria Buzău
CS Baloteşti – ACS Berceni
CSM Râmnicu Vâlcea – Olimpia Satu Mare
FC Braşov – CS Mioveni
FC Caransebeş – Gaz Metan Mediaş
Chindia Târgovişte – Şoimii Pâncota
 
24 octombrie, ora 16:00
FCM Baia Mare – Universitatea Cluj
 
24 octombrie, ora 17:00
Farul Constanţa – FC Oţelul
 
25 octombrie, ora 11:00
FC Bihor Oradea – UTA Bătrâna Doamnă
 
26 octombrie, ora 18:00
Rapid București – Rapid CFR Suceava


MIHAI ANDRIEŞ
Foto: Viorel Muscă (SportArad.ro)