Acesta a declarat într-un interviu acordat site-ului afcdunarea-calarasi.ro că în Seria 1 a Ligii a 2-a se vor duela trei echipe pentru promovare.

Ion Moldovan a preluat funcția de director-tehnic la Dunărea Călărași. Astfel, Adrian Mihalcea, antrenorul echipei de pe malul Borcei, va fi ajutat de Moldovan, un om cu experiență în fotbalul românesc. În vârstă de 61 de ani, fostul selecționer de la echipa națională de tineret în perioada 2000-2002 a declarat că i-a urmărit pe jucători și în alte meciuri până să vină la Călărași. ”Eu am văzut echipa în mai multe meciuri înainte de a veni aici. Nu pot să spun că am fost pe deplin mulțumit pentru că nu eram eu cel care conducea echipa în acel moment, dar mi-a plăcut modalitatea în care ei au jucat în meciurile respective. Faptul că au ajuns pe primul loc se datorează valorii individuale și colective. Bineînțeles, cred că și Ionel Ganea și-a impus, să zic așa, personalitatea în relația cu toți factorii din oraș”, a spus Moldovan.

Pentru Dunărea urmează un meci dificil, la Clinceni, cu Academica, sâmbătă, 12 martie. Despre importanța acestui joc, Ion Moldovan a mai declarat că adversara de sâmbătă se luptă pentru promovare.
”Clinceniul e o echipă foarte bună și în momentul acesta pot să spun că lupta pentru promovare se va da în trei, Rapid, Dunărea și Academica Clinceni. Sigur, în momentul acesta, Rapidul este avantajată, dar sperăm ca în meciurile din play-off să putem să recuperăm punctele în așa fel încât eu, Adi și, bineînțeles, oamenii care asigură toate condițiile necesare desfășurării unei activitați de performanță, împreună cu spectatorii și suporterii echipei, să fim mulțumiți de realizarea unui lucru pe care eu și Adi ni-l dorim foarte mult, promovarea acestei echipe în Liga I”, a mai spus Moldovan.

Dunărea Călărași mai are de jucat 5 meciuri: cu Academica în acest weekend, apoi pe 19 martie la Gloria Buzău și pe 23 martie vine la Călărași Dacia Unirea Brăila. Până la meciurile capitale din play-off Dunărea va mai juca cu: Bucovina în deplasare (26 martie) și pe 4 aprilie ultimul joc acasă cu Rapid Suceava.

CĂTĂLIN NIȚU (CĂLĂRAȘI)