Doar două etape mai sunt de disputat din turul sezonului regulat, ultima dintre ele fiind una intermediară. Astfel, runda a 12-a va fi deschisă de meciul de la Braşov, dintre formaţia locală şi CSM Râmnicu Vâlcea, ocupantele locurilor şase şi doi. Meciul va începe la ora 18:00 şi va fi oficiat de o brigadă alcătuită din centralul Omar Dumitrică (Craiova), asistenţii Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi rezerva Claudiu Ştef (Târgu Mureş).

PROGRAMUL ETAPEI A 12-A A LIGII 2

Runda va continua cu partida de vineri seara, de la Constanţa, acolo unde Farul va primi vizita celor de la CS Baloteşti. Grosul etapei se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00, excepţia fiind meciul Rapid Bucureşti – FC Oţelul, programat de la 13:30. În încheierea etapei, duminică, de la 11:30, FC Bihor Oradea va da piept cu Gaz Metan Mediaş.

Un nou lider în seria a doua

Etapa a 11-a a consemnat schimbarea liderului în seria de Vest, acolo unde FCM Baia Mare a fost detronată din fotoliul de lider de către UTA Bătrâna Doamnă. Arădenii au învins la limită pe Chindia şi au profitat de al doilea eşec (consecutiv) al sezonului suferit de băimăreni.

CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII 2

CSM Râmnicu Vâlcea a rămas pe locul secund, la egalitate de puncte cu UTA BD, dar cu un golaveraj mai slab, după ce a scos doar un egal la Pâncota.

Derby adjudecat de lider

Centrul de atenţie al rundei precedente în seria I a fost meciul de la Bacău, acolo unde elevii lui Cristian Popovici, locul 3 în clasament, au primit vizita liderului Rapid Bucureşti. Oaspeţii s-au impus la scor de neprezentare, astfel că podiumul a rămas neschimbat, în condiţiile în care Rapid CFR Suceava a stat, ca urmare a retragerii celor de la FCM Dorohoi.

Baia Mare vs Satu Mare, faţă în faţă după 11 ani

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 12-a va avea loc pe stadionul din Baia Mare, acolo unde fostul lider va primi vizita Olimpiei Satu Mare. Reprezentantele celor două oraşe nu s-au mai întâlnit până acum în eşalonul secund, însă precursoarele lor s-au duelat ultima dată în sezonul 2003-2004 (foto, jos).

Vechea Olimpia şi-a adjudecat ambele partide jucate atunci cu FC Baia Mare, după victorii cu 2-0 (tur) şi 3-1 (retur). Ca un element de culoare, la gruparea sătmăreană au evoluat trei dintre antrenorii de azi ai noii Olimpia – Tibi Csik, Ovidiu Suciu şi Ioan Dragomir, dar şi actualul jucător Adrian Sălăgeanu.

Marius Staicu, golgeterul Ligii 2

După 11 etape, în clasamentul general al celor mai buni marcatori ai eşalonului secund, pe primul loc se află atacantul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, Marius Staicu (foto principal), ajuns la cota 9 cu golul marcat în poarta Şoimilor. El este urmat de Marius Curtuiuş (UTA BD) cu 8 reuşite, în timp ce alţi doi jucători, Valentin Alexandru (Dunărea) şi Sorin Chiţu (Farul), au câte 7 goluri marcate.

Intermediara are loc miercuri

În altă ordine de idei, ultima etapă a turului sezonului regulat va fi una intermediară. Meciurile acesteia se vor disputa miercurea viitoare, 11 noiembrie, de la ora 14:00. Excepţie fac două meciuri, câte unul pe serie, ambele mutate la altă oră din cauza televizării. Astfel, Gaz Metan Mediaş va primi vizita celor de la Chindia, cu începere de la ora 18:00, în timp ce ACS Berceni va da piept cu Rapid Bucureşti, de la ora 20:30.

MIHAI ANDRIEŞ ŞI IONUŢ BLĂJEAN (SATU MARE)
Foto: Dan Lixandru