Foto: Facebook Politehnica Timișoara

Luni, 14 martie, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului din Liga 2 Casa Pariurilor. Împărțite în două grupe, formațiile din partea de jos a clasamentului regular încep lupta decisivă!

Sunt 6 poziții cu emoții pentru rămânerea în acest eșalon, ultimele două clasate din fiecare grupă plus locurile 5 care vor disputa un baraj între ele. Așadar, din 14 formații angrenate în play-out, vom avea finalmente cinci care vor părăsi competiția!

Toate detaliile privind sistemul de disputare pentru această fază a sezonului din Liga 2 Casa Pariurilor, precum și calendarul complet al play-out-ului sunt disponibile AICI. Astăzi, vă prezentăm o avancronică a ultimelor runde programate în cursa pentru evitarea retrogradării din acest eșalon!

Clasament Grupa A play-out

1. AFK Csikszereda 33p.
2. Metaloglobus București 28p.
3. ACSM Politehnica Iași 25p.
4. CSC 1599 Șelimbăr 23p.
5. Politehnica Timișoara 21p.
6. Dunărea Călărași 7p.
7. Dacia Unirea Brăila 2p.

Cu 18 puncte puse încă în joc pentru cele 7 etape programate, e aproape clar faptul că Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila sunt resemnate cu retrogradarea, având în vedere și situațiile financiare de la aceste cluburi, precum și parcursul sportiv din ultimele runde de sezon regular.

Practic, lupta se va da în Grupa A pentru evitarea locului 5, cel care presupune baraj pentru rămânerea în eșalon contra locului 5 din cealaltă grupă. Aici, se poate întâmpla aproape orice iar singura formația care pare scăpată de griji, cu 12 puncte avans la acest moment, e Csikszereda, care a pierdut pe mâna ei, în ultima etapă, calificarea în play-off.

În rest, sunt doar 7 puncte între Politehnica Timișoara, ocupanta actuală a acestei poziții, și Metaloglobus, în vreme ce Poli Iași și CSC Șelimbăr sunt prinse la mijloc în această cursă. Cu Dunărea și Dacia Unirea resemnate, meciurile directe între cele 4 formații cu griji pentru baraj vor face diferența cel mai probabil. Primul duel, Șelimbăr – Poli Iași!

Clasament Grupa B play-out

1. FC Buzău 32p.
2. FC Unirea Dej 28p.
3. FC Ripensia Timișoara 25p.
4. Viitorul Pandurii 24p.
5. FC Brașov 14p.
6. Unirea Constanța 11p.
7. AFC Astra -1p.

În această grupă putem vorbi de două mari probabilități. Cu punctaj negativ și situație în degringoladă, Astra Giurgiu are acum 15 puncte în spatele Brașovului, prima echipă din afara zonei fierbinți de retrogradare directă. Așadar, șanse minime și perspective aproape de zero pentru a prinde această poziție, cu 18 puncte în total puse în joc până la final.

A doua probabilitate ține de echipele fără griji la retrogradare. Buzău și Dej sunt aproape matematic în afara oricărei discuții pe această temă. Chiar și Ripensia, cu 11 puncte în fața Brașovului de pe loc de baraj, ori Viitorul Pandurii (10 puncte avans), ar trebui să nu aibă emoții câtă vreme evită un parcurs dezastruos.

Miza cea mai mare pare duelul dintre Brașov și Unirea Constanța pentru evitarea retrogradării directe. Sunt 3 puncte avantaj pentru ardeleni, un lot evaluat la o valoare dublă, dar și un 4-2 pe teren propriu administrat dobrogenilor în sezonul regular. Cu toate acestea, Unirea e o echipă tânără și imprevizibilă, învinsă greu de liderul Petrolul în ultima etapă. Cele două echipe se vor confrunta în etapa a treia, pe terenul Unirii!