Federaţia Română de Fotbal continuă publicarea casetelor de meci ale rundelor din Liga 2 cu etapa a 22-a. După fiecare etapă de campionat, în secţiunea dedicată acestei competiţii organizate de Federaţia Română de Fotbal, veţi găsi casetele de meci ale rundei respective, în format electronic. Fiecare casetă va conţine informaţiile importante ale partidei, de la brigada de arbitri şi formulele de start, cu tot cu schimbări şi rezerve nefolosite, până la cartonaşele galbene şi roşii acordate şi căpitanii de echipă. Nu vor lipsi clasamentul general şi clasamentul golgeterilor pentru fiecare serie din Liga 2.

Etapa oaspeţilor în seria de Vest

Runda a 22-a a fost una nefastă pentru gazdele din seria a doua, care au cules doar două puncte din toate meciurile. Olimpia şi FC Braşov au remizat pe teren propriu, restul echipelor fiind învinse fără a marca un singur gol!

Cu acest prilej, CSM Râmnicu Vâlcea a bifat al treilea meci consecutiv fără victorie şi al doilea la rând pierdut pe teren propriu. În urma acestei serii, gruparea antrenată de Alexandru Pelici a coborât de pe locul 1 pe locul 5 în doar două etape. La polul opus se află Gaz Metan Mediaş, care are punctaj maxim în 2016, cu 12 puncte obţinute din tot atâtea posibile.

Trei "principali" schimbaţi 

Eşecurile suferite pe teren propriu de Academica Clinceni şi Farul Constanţa au dus la schimbarea antrenorilor celor două echipe. La gruparea ilfoveană, Laszlo Balint şi secundul său Adrian Senin au fost înlocuiţi cu tripleta Mugur Bolohan – Valentin Bădoi – Ştefan Odoroabă. La malul mării, Constantin Gache a fost urmat pe banca tehnică de Ilie Stan (foto), revenit în ţară după câteva luni petrecute în Irak, la Zakho FC.

PROGRAMUL ETAPEI A 23-A

O altă schimbare, dar parţială, a survenit la Satu Mare, acolo unde Tiberiu Csik a fost mutat ca secund, locul său fiind preluat pe banca Olimpiei de către Mircea Bolba. Etapa din week-end a fost ultima la FC Braşov pentru Mihai Stere, care a părăsit staff-ul tehnic al grupării de sub Tâmpa.

U Cluj mai inaugurează o arenă în Liga 2

În prima intermediară a anului 2016, Universitatea Cluj a jucat în premieră la Jucu, comună aflată la 20 de kilometri de Cluj-Napoca. Sâmbătă, în etapa a 23-a, jucătorii antrenaţi de Mihai Teja vor oferi unei alte arene clujene ocazia de a găzdui în premieră un meci de Liga 2, terenul sintetic al bazei ”Dan Anca” (foto, jos).

Noua gazdă a Universităţii va fi a doua arenă din istoria Ligii 2 care găzduieşte un meci în acest eşalon pe o suprafaţă sintetică. Primul eveniment de acest gen a avut loc pe 29 septembrie 2012, pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea, atunci când ACS Buftea a învins cu 2-1 pe Delta Tulcea.

Se ştiu primele participante în play-out

În urma rezultatelor din etapa a 22-a, a devenit cunoscut încă un nume de pe lista echipelor care, matematic, nu mai pot accede în play-off-ul campionatului. Astfel, Olimpia Satu Mare s-a alăturat Unirii Tărlungeni şi Metalului Reşiţa din seria a doua.

CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII 2

O necunoscută rămâne situaţia din prima serie în ceea ce priveşte echipa care va retrograda direct la finalul sezonului regular. Cu un meci mai puţin jucat, Baloteştiul pare singura echipă scăpată de griji, dintre ultimele patru clasate, având zece puncte avans faţă de locul 13. Chiar dacă au un punct, respectiv patru avans faţă de Ceahlăul, atât Oţelul, cât şi Pojorâta sunt dezavantajate de meciul în plus disputat faţă de gruparea nemţeană. Singura certitudine rămâne că niciuna dintre cele trei echipe anterior menţionate nu mai are nicio şansă în ceea ce priveşte calificarea în play-off.

Iată şi casetele de joc ale primelor patru etape din 2016:

 

Foto: Cătălin Niţu (Călăraşi)
Foto adiţional: Adrian Rus (CjSport.ro)