Metaloglobus București începe sezonul de primăvară cu obiectivul salvării de la retrogradare, operând în cadrul lotului 13 modificări, dintre care 6 la capitolul sosiri de jucători.

Astfel, au fost aduși la echipă Georgian Honciu (Gloria Buzău), Alberto Olaru (Petrolul), Ianis Mihart (Ripensia Timișoara) – fiul fostului jucător al Astrei Ploiești, Cornel Mihart, Alexandru Enache (Unirea Constanța), jucător Under, Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), care a evoluat și la echipa U19 a României și Răzvan Milea (ASU Poli Timișoara).

La capitolul plecări sunt incluși Claudiu Moisie, Gabriel Șerban, Darius Grosu, David Ilie (cu toții au figurat ca  împrumutați de către echipa din cartierul Pantelimon), Claudiu Herea (plecat la CS Tunari, în Liga 3) și Raul Cristea (plecat la Concordia Chiajna, în Liga 2).

„Am făcut o pregătire de iarnă foarte bună, echipa s-a exprimat așa cum ne dorim, atât noi, cei din conducere, cât și antrenorul Eusebiu Tudor, și avem ca obiectiv salvarea de la retrogradare, deși la începutul sezonului ne popusesem calificarea în play off. Am început nefast campionatul, acumulând un singur punct în 7 etape, ceea ce a dus și la schimbarea antrenorului. Acum echipa este în creștere și sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul”, a precizat președintele clubului Metaloglobus bucurești, Marius Burcă.

În această pauză competițională, echipa a susținut 7 meciuri amicale, încheiate cu următoarele rezultate: 5-1 și 2-2 cu Agricola Borcea, 2-2 cu Petrolul Ploiești, 2-0 cu Unirea Slobozia, 0-1 cu CSA Steaua, 0-1 cu Gloria Buzău și 5-0 cu CSM Alexandria.

Sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11, în etapa a 17-a a Ligii 2 Casa Pariurilor, Metologlobus București va primi vizita formației ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Articol de Daniel Lazăr