FOTO: Facebook / FC Buzău

Sezonul de primăvară din Liga 2 la fotbal debutează astăzi, odată cu partida dintre Gloria Buzău și FC Brașov, care va avea loc, începând cu ora 17, pe arena din Crângul Buzăului. Meciul va putea fi urmărit în direct pe DigiSport, PrimaSport și OrangeSport.

Clasată pe loc de play-off, Gloria Buzău așteaptă cu încredere cele trei etape rămase din sezonul regular. Formația pregătită de Adrian Mihalcea a efectuat în pauza de iarnă un cantonament în Bulgaria, fostul international fiind mulţumit de atitudinea elevilor săi.

“Băieții s-au prezentat exemplar, în condițiile în care terenurile de antrenament nu au fost tocmai cele pe care ni le-am fi dorit. Integrarea în echipă a jucătorilor veniţi în această iarnă şi relațiile de joc au dus la rezultate bune. Sunt jucători cu calitate, cu experienţă, aşa că mi-a fost şi mie mult mai uşor. Şi din punct de vedere fizic, ne-am atins toate obiectivele”, a spus Mihalcea.

În această campanie de transferuri de iarnă, la Gloria Buzău au ajuns portarul Denis Rusu (care a mai evoluat în Liga 2 la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, după ce a jucat pentru Politehnica Iași), fundașul Alexandru Șuteu (în vârstă de 18 ani, a evoluat sub formă de împrumut de la FCSB la Unirea Constanța), mijlocașii Răzvan Greu (are 27 de ani și a mai jucat în eșalonul secund la ”U” Cluj, Sepsi OSK, Farul Constanța, Unirea Slobozia și Unirea Dej, dar și în prima ligă la U Cluj și FC Botoșani), Istvan Fulop (cel mai experimentat jucător, care a evoluat în prima ligă la FC Botoșani și Sepsi OSK), Andrei Pandele (Unirea Constanța, care a mai jucat la Metaloglobus) și atacanţii Joseph Godwin (împrumutat de la UTA) şi Viktor Angelov (a jucat în prima ligă din Macedonia de Nord, la Akademija Pandev, dar și prima ligă de la noi, la FC Voluntari).

Partida de astăzi, dintre Gloria Buzău și FC Brașov, va fi arbitrată de Sorin Costreie (Buftea), ajutat la cele două linii de Mihăiță Necula (București) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare), rezervă fiind Valentin Porumbel (Oltenița). Brigada de arbitri va fi supervizată de Laurențiu Vărgatu (Brăila), delegat de joc fiind Lucian Cârjă (Constanța).

Articol de Daniel Lazăr