Cele mai lungi deplasări ale fanilor galben-negri au fost la Târgu Jiu și Turnu Măgurele, cu peste 1000 de kilometri dus-întors fiecare

CSM Ceahlăul Piatra Neamț are parte de suportul unei galerii dedicate care poartă denumirea ”Gate 7” și care a avut reprezentanți la fiecare meci în deplasare disputat de echipa antrenată de Cristian Pustai în Liga 2. Asta indiferent de distanța care trebuia parcursă, dacă a avut sau nu sprijinul clubului pentru deplasare sau dacă a trebuit sau nu să cumpere bilete pentru a avea acces în tribunele arenelor formațiilor adverse nemțenilor. Suporteri a avut CSM Ceahlăul în toate deplasările și-n Liga 3, dar de când s-a reconstituit galerie la Piatra Neamț, grupul a adunat peste 8000 de kilometri parcuși în 2023, mai exact 8270 de kilometri. Cele mai lungi deplasări dus-întors au fost la Târgu Jiu (n.n. – 1036 km) și la Turnu Măgurele (n.n. – 1010km), iar cea mai scurtă la Bacău, în Liga 3, de numai 120 de kilometri. Un fapt interesant este acela că un suporter al echipei pietrene din Hațeg a făcut toate deplasările alături de CSM Ceahlăul începând de la turul finalei barajului de promovare în Liga 2, adică din 3 iunie când galben-negrii au evoluat la Suceava.

”Le mulțumim membrilor galeriei «Gate 7» pentru că am trăit împreună un an fantastic. A fost pentru ACSM Ceahlăul Piatra Neamț un an extraordinar, cu o promovare mult visată și cu un parcurs în Liga 2 peste așteptări. Oamenii care formează astăzi «Gate 7» au fost lângă noi și la bine și la rău, parcurgând mii de kilometri ca să fie în sprijinul echipei. Le dorim tuturor suporterilor noștri un final de an frumos și echipa formată din «Gate 7» și ACSM Ceahlăul să fie cel puțin la fel de puternică și în 2024”, a declarat Daniel Mahu Moisii, președintele consiliului director al clubului pietrean.

Gruparea nemțeană a promovat în Liga 2 în vara anului 2023 după ce a pornit în play-off-ul Ligii 3, Seria 1, de pe locul 4. Această reușită este una unicat în România, după ce sistemul competițional al acestui eșalon fotbalistic s-a modificat, CSM Ceahlăul fiind singura grupare care a reușit accederea în eșalonul secund după ce a pornit în play-off de pe locul 4. În Liga 2, CSM Ceahlăul a terminat parcursul celor 15 etape pe locul 9, cu 22 de puncte și golaveraj 22-14. Din acest sezon regular i-au mai rămas grupării nemțene de jucat patru meciuri: la Chiajna și la Miercurea Ciuc, dar și acasă cu Dumbrăvița și Progresul București.

Liviu Mihalcea (Neamț)