Sursă foto: Facebook Petrolul Ploiești

Luni, 14 martie, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului din Liga 2 Casa Pariurilor. Cum se prezintă lupta pentru promovarea în Liga 1?

Toate detaliile privind sistemul de disputare pentru această fază a sezonului din Liga 2 Casa Pariurilor, precum și calendarul complet al play-off-ului sunt disponibile AICI. Astăzi, vă prezentăm o avancronică a ultimelor runde programate în cursa pentru promovarea în primul eșalon!

Clasament la startul play-off-ului

  1. ACS Petrolul 52 49p.
  2. Universitatea Cluj 42p.
  3. FC Hermannstadt 41p.
  4. CSA Steaua 37p.
  5. Concordia Chiajna 36p.
  6. Unirea Slobozia 33p.

Prahova, în avans pentru trofeul de campioană L2

Cu CSA Steaua fără drept de promovare, locul acesteia în cazul în care se va clasa pe o poziție de promovare directă (primele două locuri) sau de baraj (locurile 3-4) va fi luat de următoarea echipă clasată cu drept de promovare.

Debutul de play-off ne propune duelul primelor două poziții, Petrolul vs U Cluj, iar un rezultat pozitiv pentru prahoveni ar consolida și mai mult statutul lor de favoriți la promovarea directă. “Lupii galbeni”, pregătiți de Nae Constantin, au avut 16 victorii din 19 meciuri în sezonul regular și au dominat această fază a competiției.

Acum au, la start de play-off, 8 puncte avans față de primul loc de baraj, ocupat de Hermannstadt. În plus, au învins în sezonul regular 5 din cele 6 rivale de acum la promovare, deci au și acest avantaj care poate cântări mult în plan mental.

Cursă în doi pentru locul doi?

Cu cel mai valoros lot potrivit transfermarkt.com, cotat 5,48 milioane euro, sibienii lui Marius Măldărășanu încep play-off-ul pe teren propriu, contra Unirii Slobozia, calificată în ultima rundă pentru acest nivel al sezonului.

Hermannstadt și U Cluj sunt despărțite de un singur punct în clasament, iar formația lui Erik Lincar va avea probabil în cealaltă trupă din Ardeal tocmai rivala directă la un loc de promovare directă.

În iarnă, Hermannstadt s-a întărit cu Blejdea, Hora, Iliev sau D. Paraschiv, în vreme ce Universitatea a acontat un lot masiv de jucători cu experiență la nivel de Liga 1, printre care Romario Pires, Roberto Romeo, Ely Fernandes, Fl. Ilie, I. Filip sau Paul Pârvulescu.

Chiajna și Slobozia vin pe turnantă

Cu siguranță CSA Steaua, prin lotul valoros și antrenorul Daniel Oprița, va încurca mult calculele formațiilor cu drept de promovare. Iar Chiajna și Slobozia nu au de ce, în vreo secundă, să fie scoase din ecuația promovării în Liga 1!

Ilfovenii sunt în prezent la doar 6 puncte de locul doi, care asigură promovarea directă, spre exemplu! Practic, având în vedere situația CSA Steaua, sunt 5 echipe care se bat pentru cele 4 locuri cu implicații la promovare, fie promovarea automată, fie baraj pentru promovare!

Chiajna e considerată ca având al patrulea cel mai valoros lot din play-off, iar efectele numirii noului antrenor, Ianis Zicu, pot duce la un parcurs pozitiv care să modifice oricând topul. Concordia debutează în play-off pe teren propriu, cu CSA Steaua, iar o victorie poate complica și mai mult calculele interesante la vârful ierarhiei!

Unirea Slobozia a prins pe ultima sută de metri acest play-off, dar ambițiile antrenorului Adrian Mihalcea nu sunt niciodată mici! “Echipă de autor”, cum se spune, Unirea Slobozia a avut a treia defensivă din sezonul regular, după Petrolul și Chiajna, iar asta spune multe despre cât de incomodă e formația ialomițeană!