Formaţia din cartierul Pantelimon al Bucureştiului a dat lovitura în pauza competiţională, reuşind să ajungă joi la un acord cu antrenorul liderului eşalonului secund, Laszlo Balint, la o zi după ce acesta s-a despărţit de Sportul Snagov. Noul tehnician al bucureştenilor a preluat locul rămas vacant după despărţirea Metaloglobusului de Cristian Popovici, cu care s-a ajuns la acord în privinţa rezilierii la începutul lui 2019.

Balint a anunţat miercuri seara că se desparte cu inima îndoită de echipa pe care a lăsat-o după 21 de partide pe locul 1, cu un punct mai mult decât Academica Clinceni şi FC Petrolul Ploieşti, celelalte două echipe de podium. Noua destinaţie a acestuia, Metaloglobus Bucureşti, a terminat 2018 pe locul 16 şi are ca obiectiv evitarea retrogradării. Balint a sosit alături de doi dintre colaboratorii săi de la Sportul Snagov, antrenorul secund Cezar Zamfir şi preparatorul fizic Alexandru Radu.

La nivel de lot, bucureştenii au renunţat deja la serviciile mai multor jucători care au fost împrumutaţi în prima parte a sezonului, Sané şi Bîrsan de la FC Voluntari, respectiv Culda de la AFC Astra, dar şi la Ciolacu şi veteranul Bogdan Panait, ultimul plecat în Liga a IV-a Prahova. Lista plecărilor s-a completat până la această oră cu portarul Anca-Trip, care a fost solicitat de FC Botoşani, însă mai sunt posibile şi alte despărţiri.

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ