FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Două au fost partidele din ultima etapă a eşalonului secund programată în 2018 care s-au jucat vineri, ambele fiind câştigate cu acelaşi scor de gazde. Centrul atenţiei a fost ultimul meci al zilei, programat la Cluj-Napoca, între AS FC U Cluj şi Chindia, ocupantele locurilor 5 şi 1 în clasamentul competiţiei, dar despărţite de doar trei puncte, astfel că o victorie a gazdelor ar fi dus la schimbarea liderului.

A debutat Lobonţ pe banca clujenilor

Cu Mircea Cojocaru suspendat după ce a fost trimis în tribună la meciul cu Metaloglobus, clujenii au venit cu o surpriză pe banca tehnică, mult aşteptatul debut al lui Bogdan Lobonţ în cariera de antrenor producându-se mai devreme decât era anunţat, adică în prima etapă din 2019.

Debutul de meci a fost favorabil oaspeţilor, care au punctat prin Mihaiu, după 13 minute de joc, acesta fiind lansat excelent pe culoar de căpitanul Cherchez. Cu nouă minute înainte de pauză a venit egalarea, Haţiegan înscriind din careul mic, la o fază la care Iustin Popescu a respins în faţă un balon şutat de Gavra.

U Cluj, lider pentru cel puţin o zi

Golgheterul Gavra şi-a adus echipa în avantaj la doar cinci minute de la reluare cu o lovitură de cap bine plasată, mingea intrând în poartă după ce a atins bara laterală. Speranţele dâmboviţenilor de a-şi păstra fotoliul de lider şi după acest meci s-au năruit în prelungiri, atunci când Haţiegan le-a dat lovitura de graţie şi a reuşit prima sa dublă din acest sezon.

În urma victoriei cu Chindia, U Cluj a trecut provizoriu pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu învinsa de ieri, dar cu un golaveraj superior.

“Băieţii au făcut un meci mare. Au avut o atitudine extraordinară şi e meritul lor. Au fost aici zi de zi, sunt aceiaşi jucători şi au demonstrat încă o dată că au potenţial, valoare, talent şi sunt capabili să facă meciuri cum l-au făcut pe acesta. Mai mult am suferit la TV până acum, decât pe bancă la acest meci. Suntem pe primul loc deocamdată, dar campioana de toamnă sau campioana de iarnă nu e pentru noi. Atmosfera a fost extraordinară, Universitatea are suporteri minunaţi, cu toate că a fost frig, au susţinut echipa şi când eram conduşi”, a declarat Lobonţ, la finalul partidei cu Chindia.

Buhăescu a revenit cu o dublă

În celălalt meci al zilei, evoluţia scorului a fost asemănătoare, mai puţin ordinea primelor două reuşite. Dacă la Cluj-Napoca au deschis scorul oaspeţii şi apoi au egalat gazdele, în schimb la Piteşti a fost invers, dar la pauză tabela a arătat tot 1-1.

Buhăescu a fost eroul gazdelor, revenind în primul 11 cu două goluri, după ce a lipsit etapa trecută din cauza unei suspendări pentru cumul de patru galbene. Prima reuşită a venit de la punctul cu var, după 11 minute de joc, iar cea de-a doua la jumătatea reprizei secunde, cu un şut de la distanţă scăpat printre picioare de portarul advers.

Între cele două reuşite ale atacantului piteştenilor s-a intercalat golul lui Tudoran, iar problema învingătoarei a fost lămurită după golul lui Nilă din minutul 74

Iată rezultatele, marcatorii şi programul etapei cu numărul 21:

7.12.2018, ora 17:30
Fotbal Club Argeş – Pandurii Lignitul Târgu Jiu 3-1 (1-1)

Vasile Buhăescu (11, 67 – pen.), Andrei Nilă (74) / George Tudoran (18)

7.12.2018, ora 19:30
AS FC Universitatea Cluj – AFC Chindia Târgovişte 3-1 (1-1) (foto)
Iuliu Haţiegan (36, 90+4), Cristian Gavra (50) / Andreas Mihaiu (13)

8.12.2018, ora 11:00
AFC Ripensia Timișoara – CS Luceafărul Oradea
ACS Dacia Unirea Brăila – ACS Poli Timişoara
ASC Daco-Getica Bucureşti – ACS FC Academica Clinceni
CS Mioveni – CS Sportul Snagov SA
CS Aerostar Bacău – FC Metaloglobus Bucureşti

8.12.2018, ora 11:30
ASSCS Farul Constanţa – AFC UTA Arad

8.12.2018, ora 14:00
ACS ASU Politehnica Timișoara – ACS Energeticianul

9.12.2018, ora 12:00
FC Petrolul Ploieşti – CS Baloteşti