Pe stadionul ”Metaloglobus” din Capitală, sâmbătă, 5 august, formaţia cu acelaşi nume a notat un moment de maximum în istoria de 61 de ani a clubului. Metaloglobus a debutat la nivelul ligii secunde, fiind învinsă pe teren propriu de Olimpia Satu Mare, cu 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de francezul Lusamba.

Cu trei dintre noile achiziţii folosite în primul 11, portarul Geantă şi fundaşii Roman şi Iordache, bucureştenii au trebuit să se recunoască învinşi la finalul meciului cu mult mai experimentata echipă sătmăreană. La adăpostul golului marcat la jumătatea primei reprize şi cu un portar într-o zi de graţie, oaspeţii şi-au apărat avantajul minim, în ajutorul lor venind şi factorul meteo, cele 37 de grade Celsius fiind o piedică în plus pentru bucureşteni, în tentativa lor de a obţine măcar egalarea.

La încheierea meciului, finanțatorul de la FC Metaloglobus București, Imad Kassas, a declarat pentru www.frf.ro: ”Desigur că ne-am fi dorit ca debutul în Liga 2 să fie marcat de o victorie, însă nu facem tragedie din acest eșec. Campionatul este lung și sunt convins că vor veni și izbânzile. Avem o echipă tânără, ambițioasă și dornică de afirmare. Pentru noi este o mândrie că am ajuns la acest nivel, pornind de jos, din eșaloanele inferioare. Suntem singura reprezentantă a Municipiului București în liga secundă și vom încerca să ținem steagul sus. Mulțumesc, de asemenea, suporterilor care au înfruntat căldura și ne-au fost alături. Felicit echipa oaspete, Olimpia Satu Mare pentru această victorie”.