Un singur meci a mai rămas de disputat din runda a 32-a, cel dintre FC Braşov şi Dacia Unirea Brăila, însă rezultatul acestuia nu mai poate schimba situaţia liderului Juventus Bucureşti, formaţie care a obţinut astăzi promovarea matematică în Liga I.

Echipa pregătită de Daniel Opriţa şi secundul acestuia Fane Nofitovici a învins cu 3-1 pe CS Baloteşti, după ce a fost condusă cu 1-0. Valentin Andrei a deschis scorul în minutul 29, dar Florin Cazan a restabilit egalitatea după patru minute. Acelaşi jucător al liderului a punctat pentru 2-1 în minutul 62, iar Marciuc a deviat nefericit un balon în propria poartă cu 13 minute înaintea fluierului de final.

La o jumătate de oră după finalul meciului din Colentina s-a terminat duelul dintre Dunărea Călăraşi şi UTA Bătrâna Doamnă, scor 1-0, prin golul marcat de Ştefan Mardare în minutul 31 (foto sus). Rezultatul consemnat la Călăraşi a dus la promovarea matematică a Juventusului în Liga I, cu şase etape înainte de finalul campionatului, declanşând o explozie de bucurie în Colentina (foto principal).

Au mai rămas în joc un loc direct promovabil şi unul de baraj

Juventus nu mai poate rata promovarea deoarece arădenii au rămas la 13 puncte distanţă de locul I, iar ambele echipe mai au de jucat patru meciuri, vor câştiga un al cincilea la masa verde şi vor sta o rundă. În aceste condiţii, punctajul maxim pe care îl poate obţine UTA Bătrâna Doamnă în etapele rămase este de 15 puncte, însă Juventus are deja un avans de 13, la care se vor adăuga cele trei din meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, rezultând 16 puncte, cu unul mai mult decât ar putea strânge arădenii.

Într-o situaţie asemănătoare cu cea a grupării din Arad se află şi FC Braşov, care o poate egala pe UTA Bătrâna Doamnă dacă bate mâine pe Dacia Unirea Brăila. În ultimele şase etape, formaţia pregătită de Cornel Ţălnar va mai disputa doar cinci meciuri, urmând a sta cu Şoimii Pâncota, astfel că se repetă calculul din situaţia celor de la UTA Bătrâna Doamnă: cel mult 15 puncte acumulate, cu unul mai puţin decât avansul de 16 al Juventusului.

Cu liderul deja promovat, restul echipelor care aspiră la accederea în primul eşalon mai au la dispoziţie doar două variante: locul 2, direct promovabil sau locul 3, care duce la baraj cu antepenultima clasată în play-out-ul Ligii I. Prin prisma punctajului avut în acest moment, şanse teoretice la aceste locuri au cinci echipe Sepsi, UTA Bătrâna Doamnă, FC Braşov, CS Mioveni şi Chindia, însă calculele sunt mult prea complexe în acest moment pentru a desemna o favorită certă.

Iată rezultatele de până acum ale etapei şi clasamentul general:

29.04.2017, ora 11:00

Olimpia Satu Mare – ASU Politehnica Timişoara 1-1 (1-1)
Adrian Voicu (6) / Carol Taub (11)
CS Afumaţi – Chindia Târgovişte 2-1 (0-1)
Alin Zaharia (73, 88) / Georgian Honciu (4)
CS Mioveni – Metalul Reşiţa 5-1 (2-0)
Alin Popa (5), Eduard Florescu (38), Cosmin Năstăsie (64), Roberto Ayza (69 – pen.), Andrei Nilă (90+2) / Alin Pătraşcu (75)

30.04.2017, ora 11:00

Juventus Bucureşti – CS Baloteşti 3-1 (1-1)
Florin Cazan (33, 62), Bogdan Marciuc (77 – aut.) / Valentin Andrei (29)

30.04.2017, ora 11:30

Dunărea Călăraşi – UTA Bătrâna Doamnă 1-0 (1-0)
Ştefan Mardare (31)

02.05.2017, ora 17:00

FC Braşov – Dacia Unirea Brăila

Academica Clinceni – Unirea Tărlungeni 3-0
Oaspeţii s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Luceafărul Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea 3-0
Oaspeţii s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe stă deoarece ACS Berceni s-a retras din campionat în tur

Foresta Suceava stă deoarece Şoimii Pâncota s-a retras din campionat în tur