Cel mai așteptat meci al etapei a XXV-a a eşalonului secund a fost derby-ul dintre Juventus București şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care a adus faţă în faţă liderul şi ocupanta ultimei trepte a podiumului. Gazdele au început în forţă, deschizând scorul încă din minutul 6, prin Alexandru Zaharia (foto jos), aflat la al doilea meci consecutiv cu gol marcat. Pentru fostul jucător al celor de la Gaz Metan a fost de abia al treilea meci în tricoul liderului şi al doilea consecutiv ca titular, etapa trecută reuşind o dublă în poarta celor de la Afumaţi.

Paradele lui Niczuly au salvat echipa oaspete de la nişte goluri ca şi primite, iar Sepsi a dat lovitura pe final de repriză, când senegalezul Issa Thiaw a slalomat printre adversari şi a fost faultat în careu. Căpitanul Hadnagy a transformat cu siguranță şi cu această reuşită a redevenit lider solitar în clasamentul golgeterilor, cel puţin până la startul meciului dintre UTA Bătrâna Doamnă şi FC Braşov, în care principalul său rival, Adrian Petre, are şansa de a-l egala sau depăşi în acest clasament.

Niczuly, de la înger păzitor la eliminat

Repriza secundă a fost una deloc fericită pentru portarul oaspeţilor, care a ajuns mai devreme la cabine, ca urmare a cumulului de galbene. Primul a venit în minutul 55, când a anticipat greşit o ieşire din poartă şi a făcut henţ în afara careului. Lovitura liberă rezultată a avut ca rezultat final golul de 2-1, înscris de golgeterul gazdelor, Chipirliu, care a introdus în poartă balonul respins de portarul advers. Minutul 81 avea să aducă ultimul gol al partidei, la o fază la care balonul trimis cu capul de Buhăescu a fost respins de Niczuly, dar de la margine s-a arătat că a depăşit linia porţii. Protestele portarului covăsnenilor i-au adus un nou galben şi, implicit, eliminarea, astfel că a fost sacrificat căpitanul Hadnagy pentru a fi introdusă rezerva Fejer.

Fluierul de final a consemnat o victorie a gazdelor care au mai făcut un pas spre promovarea în Liga I, cu avans de nouă puncte în faţa celor de la UTA Bătrâna Doamnă şi zece în faţa celor de la Sepsi, cu menţiunea că arădenii mai au de jucat un meci azi, cu FC Braşov, echipă aflată la 12 puncte de lider.

Ca o coincidenţă legată de meciul de ieri, ambele echipe sunt nou promovate, ambele au avut câte doi portari U21 înscrişi pe foaia de joc (Stoian, Brie / Niczuly, Fejer) şi, înaintea duelului de ieri, ambele au pierdut ultimul meci din campionat la Mioveni

CS Mioveni, singura victorie în deplasare a zilei

Dintre cele cinci meciuri jucate sâmbătă, patru au fost adjudecate de gazde, care au primit cel puţin un gol în fiecare din ele. Dunărea a condus cu 3-0 la pauză, dar a primit două goluri după revenirea de la cabină şi a trebuit să se mulţumească doar cu o victorie la limită. La Baloteşti, gazdele au ajuns la al treilea meci consecutiv fără eşec sub conducerea noului tehnician Augustin Călin. Victoria de ieri, scor 3-1, a fost cu atât mai importantă cu cât învinsa a fost una dintre principalele rivale în lupta pentru rămânerea în eşalonul secund, Metalul Reşiţa, rămasă după acest meci la zece puncte în spatele Baloteştiului, cu un meci în plus jucat.

Foresta a deschis scorul la Târgovişte, dar Chindia s-a impus prin dubla lui Cherchez, în timp ce la Timişoara s-a înregistrat singura victorie din deplasare a zilei. Mioveniul a câştigat cu 2-1 pe terenul celor de la ASU Poli (foto jos), scorul final fiind stabilit încă de la pauză.

Runda se va încheia cu meciul de la Şiria, programat duminică de la ora 11:00, între echipele aflate pe locurile 2 şi 4, UTA Bătrâna Doamnă şi FC Braşov. Oaspeţii pot urca pe locul secund după acest meci dacă se impun la minim două goluri diferenţă, situaţie în care i-ar egala la puncte pe arădeni, dar ar avea un golaveraj superior.

Iată rezultatele de ieri şi clasamentul la zi:

17.03.2017, ora 16:00

Olimpia Satu Mare – CS Afumaţi 0-1 (0-1)
Dorin Burlacu (34)

18.03.2017, ora 11:00

CS Baloteşti – Metalul Reşiţa 3-1 (2-1) 
Alin Gojnea (15), Claudiu Herea (45, 85 – pen.) / Robert Buduroi (21)

Dunărea Călăraşi – Luceafărul Oradea 3-2 (3-0)
Baudouin Kanda (7), Călin Cristea (13), Alexandru Avram (33 – pen.) / Sergiu Arnăutu (59 – pen.), Marius Matei (64)

Juventus Bucureşti – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-1 (1-1)
Alexandru Zaharia (6), Remus Chipirliu (55), Vasile Buhăescu (81) / Attila Hadnagy (44 – pen.)

18.03.2017, ora 12:00

Chindia Târgovişte – Foresta Suceava 2-1 (0-1)
Cristian Cherchez (59, 73) / Bogdan Rusu (21)

18.03.2017, ora 15:00

ASU Politehnica Timişoara – CS Mioveni 1-2 (1-2)
Daniel Birău (30) / Ionuţ Rădescu (27), Roberto Ayza (38)

19.03.2017, ora 11:00

UTA Bătrâna Doamnă – FC Braşov

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Academica Clinceni 0-3
Gazdele s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Dacia Unirea Brăila stă, deoarece ACS Berceni s-a retras în tur.