Ultima etapă a turului de campionat al ediţiei 2016-2017 a debutat sâmbătă, când s-au disputat şase dintre cele opt meciuri ale rundei. Dacă liderul a încheiat prima parte a sezonului cu încă o victorie şi a devenit oficial campioana turului, în schimb nou-promovata Sepsi a ratat şansa de a termina turul pe locul secund, fiind învinsă de CS Mioveni, scor 2-0.

De eşecul echipei al cărei căpitan este golgeterul eşalonului, Attila Hadnagy, a profitat Olimpia Satu Mare, care a învins la Brăila cu 1-0 şi a trecut temporar pe locul secund, cel puţin până la disputarea meciului FC Braşov – CS Afumaţi, în urma căruia braşovenii le pot lua locul dacă fac cel puţin o remiză.

În subsolul clasamentului, CSM Râmnicu Vâlcea a reuşit prima victorie după mai bine de o lună, 1-0 cu Unirea Tărlungeni şi a făcut schimb de locuri cu nou-promovata ASU Poli Timişoara, în timp ce CS Baloteşti a rămas în continuare fără victorie pe teren propriu, după 1-3 cu Academica.

În ultimul meci al zilei de sâmbătă, Foresta Suceava a remizat cu Dunărea Călăraşi şi astfel a obţinut primul punct după şase eşecuri consecutive. Runda a 19-a va continua duminică, de la ora 11:00, cu duelul dintre Chindia şi UTA Bătrâna Doamnă şi se va încheia luni seara, cu meciul FC Braşov – CS Afumaţi, programat de la ora 18:00.

Iată rezultatele de sâmbătă şi clasamentul general:

CS Baloteşti – FC Academica Clinceni 1-3 (0-0)

Valentin Andrei (66) / Andrei Antohi (73 – pen.. 77), Cornel Predescu (90+4 – pen.)

CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni 1-0 (1-0)

Mihai Dina (38)

Dacia Unirea Brăila – Olimpia Satu Mare 0-1 (0-0)

Valter Heil (55)

Metalul Reşiţa – Juventus Bucureşti 1-2 (1-1)

Codruţ Cioranu (14) / Remus Chipirliu (18 – pen.), Sorin Bustea (56)

CS Mioveni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2-0 (1-0)

Eduard Stoica (25), Roberto Ayza (60)
Foresta Suceava – Dunărea Călăraşi 1-1 (1-0)

Andrei Cerlincă (9) / Florin Ibrian (69)