În ultima rundă a sezonului, pe teren propriu, trupa pregătită de Daniel Oprița a câștigat cu 3-0 în fața Metalului Reșița, reușind să acumuleze 84 de puncte, cu 14 mai multe decât echipa clasată pe locul secund, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, care mai are totuși de disputat un joc.

Pentru bucureșteni au marcat Sorin Bustea, în minutul 18, cu o lovitură de cap din interiorul careului, Vasile Buhăescu, în minutul 32, dintr-o lovitură liberă executată perfect de la 25 de metri, precum și Florin Cazan, în minutul 83, cu o execuție spectaculoasă.

La finalul jocului, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, împreună cu Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct, le-au oferit medalii jucătorilor, membrilor staff-ului și conducerii lui Juventus București, care au ridicat deasupra capului trofeul de campioană a Ligii 2, ediția 2016-2017.

Din acest sezon, odată cu lansarea noului brand al Ligilor 2 și 3, Federația Română de Fotbal premiază câștigătoarea L2 și formațiile care ocupă prima poziție în seriile L3.