Sezonul 2016-2017 a trecut şi de borna cu numărul 5, iar pentru a treia etapă la rând liderul este acelaşi, Chindia Târgovişte. Formaţia antrenată de Nicolae Croitoru are un debut de sezon impresionant, cu cinci victorii în tot atâtea meciuri disputate, trei dintre acestea fiind repurtate în deplasare. De menţionat că alte două echipe continuă să fie neînvinse după primele cinci etape, UTA Bătrâna Doamnă şi FC Braşov, ambele cu trei victorii şi două egaluri.

Chiar dacă a rămas fără Daniel Popa, transferat la Dinamo, gruparea de sub Turnul Chindiei a reuşit să îl păstreze pe colegul său din avanpostui, Cristian Cherchez care a marcat de şapte ori până acum, o triplă şi două duble, golurile sale aducându-le nouă din cele 15 puncte obţinute până acum. Celelalte şase au fost opera tânărului Neguţ, reprofilat atacant după plecarea lui Dani Popa, purtătorul tricoului cu numărul 20 fiind unul dintre cei doi jucători care au reuşit să marcheze meci de meci în primele trei runde.

Foresta, singura echipă care a câştigat afară

Runda a cincea nu a fost una bună pentru oaspeţi, care au obţinut o singură victorie, prin Foresta, 1-0 cu ACS Berceni. Chiar dacă au mai obţinut şi trei egaluri, vizitatorii nu au reuşit să înscrie în total decât două goluri, celălalt gol al etapei fiind reuşit de Dacia Unirea, la Baloteşti.

Etapa a mai consemnat şi prima victorie a nou promovatei ASU Poli, în timp ce ACS Berceni, Metalul Reşiţa şi Şoimii Pâncota sunt în continuare cu zero puncte. Spre deosebire de celelalte etape, în care au primit 50 de goluri, arădenii au scos mingea din poartă de două ori.

Faza etapei s-a consemnat la Satu Mare, acolo unde Olimpia a marcat golul victoriei pe contraatac, în al patrulea minut de prelungire, prin Onicaş, cu un şut de la aproape 40 de metri, într-un moment în care gazdele aveau doi jucători eliminaţi.

Iată rezultatele etapei şi marcatorii:

► Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Academica Clinceni 3-0 (0-0)
Attila Hadnagy (53), Dragoş Huiban (61), Daniel Ene (66)

► Olimpia Satu Mare – Luceafărul Oradea 1-0 (0-0)
Mihai Onicaş (90+4)

► Dunărea Călăraşi – Şoimii Pâncota 2-0 (1-0)
Florin Ibrian (7, 52)

► CS Baloteşti – Dacia Unirea Brăila 1-1 (0-1)
Claudiu Herea (61-pen.) / Andrei Puşcaşu (12)

► ACS Berceni – Foresta Suceava 0-1 (0-0)
Bogdan Rusu (74)

► UTA Bătrâna Doamnă – CS Mioveni 0-0

► Chindia Târgovişte – CSM Râmnicu Vâlcea 3-0 (1-0)
Georgian Honciu (40), Cristian Cherchez (70, 87)

► Juventus Bucureşti – CS Afumaţi 2-0 (2-0)
Remus Chipirliu (11), Liviu Băjenaru (25)

► ASU Politehnica Timişoara – Metalul Reşiţa 2-0 (2-0)
Ştefan Blănaru (17), Bogdan Dănăricu (24)

► Unirea Tărlungeni – FC Braşov 0-0