Eşalonul secund a revenit în centrul atenţiei cu prima etapă din acest an, cea cu numărul 22, a treia a returului. După retragerile celor de la CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni, care vor pierde la masa verde toate meciurile din acest retur, inclusiv pe cele deja disputate, competiţia a continuat cu 16 echipe, motiv pentru care în această etapă au fost în program doar şase partide.

Runda a 22-a, înaintea ultimulul meci, programat duminică, de la ora 11:00, a fost una în care oaspeţii au ieşit pe plus, cu două victorii la acelaşi scor, 2-1 şi două egaluri identice, 2-2, pierzând un singur meci, la Clinceni. Academica a fost singura echipă gazdă care a păstrat toate punctele puse în joc, unicul gol al partidei fiind reuşit de experimentatul Chiacu.

FC Braşov, primul eşec acasă după aproape nouă luni

Lupta pentru promovarea în Liga I a devenit şi mai interesantă în urma rezultatelor din primele partide ale rundei, cap de afiş fiind derby-ul de sub Tâmpa. Olimpia Satu Mare a reuşit să dea lovitura la Braşov, acolo unde gazdele nu au mai pierdut din 28 mai anul trecut, când a venit în vizită UTA Bătrâna Doamnă. Seria de nouă meciuri consecutive fără eşec a grupării braşovene a fost întreruptă de sătmăreni, care au revenit de la 0-1 şi s-au impus cu 2-1, scorul final al meciului fiind stabilit încă de la pauză, golul victoriei fiind marcat de Krausz.

Cinci jucători au marcat la debutul pentru noile echipe

Celălalt marcator al Olimpiei a fost Octavian Ursu, el fiind unul dintre cei cinci jucători care au marcat în această etapă la primul meci pentru noile lor echipe. Ceilalţi patru au fost Bujor (Sepsi), Marius Matei (Luceafărul), Chiacu (Academica) şi Alexandru Avram (Dunărea). Pe lângă jucătorii care şi-au trecut numele pe lista marcatorilor la debutul în tricoul actualei echipe, primele cinci meciuri ale etapei a 22-a au mai consemnat alţi 34 de fotbalişti care au schimbat clubul în pauza de iarnă.

Pauza a fost un sfetnic bun: 11 goluri în repriza secundă

Până acum, etapa a 22-a a fost una în care majoritatea golurilor s-au înscris în a doua parte a meciurilor. Astfel, dintre cele 15 reuşite consemnate în primele cinci întâlniri jucate vineri şi sâmbătă, doar patru au fost marcate în primele 45 de minute, una la Mioveni şi restul la Braşov.

Pentru că am amintit de meciul de la Mioveni, Dunărea a fost singura echipă care a fost condusă de două ori în această rundă şi nu a pierdut. Adrian Mihalcea a mutat inspirat la pauză, cei doi jucători introduşi, Kanda şi Alex Avram, ultimul direct din lovitură liberă, înscriind golurile cu care gruparea călărăşeană a egalat de fiecare dată.

Etapa se va încheia cu duelul de la Brăila, dintre Dacia Unirea şi UTA Bătrâna Doamnă, meci în urma căruia oaspeţii au nevoie doar de un egal pentru a reveni pe locul secund al clasamentului.

Iată rezultatele de până acum, marcatorii şi clasamentul la zi:

24.02.2017, ora 18:00

CS Mioveni – Dunărea Călăraşi 2-2 (1-0)
Ionuţ Stoica (11), Marius Staicu (67) / Baudouin Kanda (49), Alexandru Avram (81)

25.02.2017, ora 11:00

FC Academica Clinceni – CS Afumaţi 1-0 (0-0)
Hristu Chiacu (79)

Luceafărul Oradea – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-2 (0-0)
Marius Matei (52) / Attila Hadnagy (59 – pen.), Vlad Bujor (86)

Foresta Suceava – ASU Politehnica Timişoara 2-2 (0-0)
Vlad Stănescu (65), Lucian Dumitriu (78) / Daniel Birău (54), Cătălin Bădăuţă (85)

25.02.2017, ora 12:30

FC Braşov – Olimpia Satu Mare 1-2 (1-2)
Ioan Şerban (12) / Octavian Ursu (19), Raul Krausz (39)

26.02.2017, ora 11:00

Dacia Unirea Brăila – UTA Bătrâna Doamnă

Metalul Reşiţa – Unirea Tărlungeni 3-0
Oaspeţii s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

CSM Râmnicu Vâlcea – CS Baloteşti 0-3
Gazdele s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Juventus Bucureşti stă, deoarece Şoimii Pâncota a fost exclusă în tur.
Chindia Târgovişte stă, deoarece ACS Berceni s-a retras în tur.