Epilogul etapei cu numărul 5 a eşalonului secund a fost şi un derby al unor foste prim-divizionare, atât Mioveniul cât şi Pandurii evoluând în trecut pe prima scenă a fotbalului românesc. Dacă în trecut partidele au fost strânse, de data aceasta Pandurii s-au impus la scor, 4-0, chiar pe terenul argeşenilor, însă oaspeţii s-au desprins pe tabelă de abia în ultimele zece minute.

Pandurii au predat o lecţie de pragmatism la Mioveni, într-o partidă în care ambele echipe au mizat pe foarte mulţi tineri, capitol la care s-a şi făcut diferenţa pe tabelă. Dacă Mioveniul a început jocul cu patru jucători Under 21, portarul Sima şi jucătorii de câmp Tirică, Rareş Lazăr şi Florescu, pe parcurs intrând şi Pirtea în locul lui Florescu, de partea celaltă, Iensci a avut în echipa de start un număr de cinci fotbalişti Under 21. Brînzan, Tudoran, Şut, Maxin şi golgeterul Dodoi au fost pe teren la fluierul de start, pe parcurs intrând şi Pîrvulescu, trei dintre ei trecându-şi numele pe lista marcatorilor.

Mioveniul a suferit prima înfrângere din acest sezon

Gazdele, conduse de pe bancă de Florin Marin, veneau după un început bun de campionat, fiind neînvinse după primele patru etape, în timp ce gorjenii nu luaseră tocmai startul pe care şi-l doreau, şi se prezentau la acest joc cu o zestre de doar 5 puncte, acumulată în urma unei victorii, a două egaluri şi a unei înfrângeri.

Mioveniul a dominat partida de ieri şi şi-a creat mai multe ocazii de a înscrie în timp ce elevii lui Adrian Iencsi au fost mai pragmatici şi au profitat la maximum de fiecare ocazie pe care au avut-o. Aşa se face că în finalul primei reprize, după ratări ale lui Năstăsie (singur cu portarul), Florescu (de două ori) şi Andor, oaspeţii dau lovitura la ultima fază, prin Tudoran, al cărui şut de la 16 metri a fost deviat în plasă de Ichim, derutându-l şi pe portarul Sima.

Un penalty a declanşat dezastrul

Şi partea a doua s-a desfăşurat pe acelaşi fond de dominare al Mioveniului, însă ocaziile Pandurilor s-au înmulţit, la fel ca şi golurile. Mai întâi, în minutul 49, Pirtea a tras peste din poziţie excelentă de la 16 metri, pentru ca, în minutul 55, Ichim să blocheze în ultimul moment un contraatac periculos purtat de Pîrvulescu. A urmat un sfert de oră în care argeşenii s-au întrecut din nou în ratări, şuturile lui Năstăsie, Neagoe, Andor sau Pirtea neputând să-l învingă pe veteranul Stanca (37 de ani).

Ultimele 10 minute au aparţinut oaspeţilor, care au marcat de trei ori în urma unor contraatacuri. Mai întâi prin Rus, care a obţinut şi transformat o lovitură de la 11 metri, urmat de Pîrvulescu care a rămas singur cu portarul şi a înscris cu o scăriţă. Scorul final a fost stabilit de Şut, cu o execuţie imparabilă din careu, după ce şi el a rămas fără marcaj.

Iată rezultatele etapei şi clasamentul golgeterilor şi cel general

26.08.2017, ora 11:00

ASA 2013 Târgu Mureş – Sportul Snagov 1-1 (1-1)
Paul Iacob (29) / Claudiu Borţoneanu (11)

Dacia Unirea Brăila – Ripensia Timişoara 2-2 (2-1)
Costel Roşu (5), George Puia (26) / Adrian Ungureanu (3, 57 – pen.)

Chindia Târgovişte – Foresta Suceava 6-0 (2-0)
Cristian Cherchez (12 – pen., 51, 79), Georgian Honciu (27 – pen.), Liviu Mihai (64), Cristian Neguţ (90 – pen.)

Metaloglobus Bucureşti – Ştiinţa Miroslava 1-2 (1-1)
Mădălin Martin (41) / Alexandru Taciuc (8), Valentin Buhăcianu (90+3)

Academica Clinceni – ASU Politehnica Timişoara 2-3 (2-2)
Vlad Mihalcea (3), Alexandru Lazăr (17) / Marius Staicu (45), Carol Taub (45+1), Deian Sorescu (84)

CS Baloteşti – Olimpia Satu Mare 2-0 (1-0)
Alin Pătraşcu (36 – pen.), Dănuţ Ciubuc (77)

CS Afumaţi – Dunărea Călăraşi 0-1 (0-1)
Valentin Alexandru (43 – pen.)

26.08.2017, ora 12:30

AFC Hermannstadt – AFC UTA Arad 2-0 (1-0)
Cosmin Neagu (26), Bogdan Rusu (53)

28.08.2017, ora 18:30

CS Mioveni – Pandurii Târgu Jiu 0-4 (0-1)
George Tudoran (45), Ciprian Rus (80 – pen.), Daniel Pîrvulescu (83), Adrian Şut (90)

Fotbal Club Argeş – Luceafărul Oradea nu se dispută
Echipa oaspete a anunţat Departamentul Competiţii că se află în imposibilitatea de a se prezenta la meci

CLASAMENTUL GOLGETERILOR

8 goluri: Ndiaye Mediop (Ripensia)
6 goluri (1 – pen.):  Cosmin Năstăsie (CS Mioveni)
6 goluri (3 – pen.):  Costel Roşu (Dacia Unirea)
5 goluri:  Andrei Dumiter (Ripensia)
5 goluri (1 – pen.):  Georgian Honciu (Chindia)
4 goluri: Gabriel Dodoi (Pandurii), Sorin Frunză (Dacia Unirea), Marian Constantinescu (Academica), Paul Iacob (ASA 2013)
4 goluri (1 – pen.):  Cristian Cherchez (Chindia)
3 goluri: Alexandru Bădăuţă (ASU Poli), Andrei Hergheligiu (Luceafărul), Adrian Popa (Ripensia), Liviu Mihai (Chindia), Bogdan Rusu (AFC Hermannstadt)
3 goluri (1 – pen.): Adrian Ungureanu (Ripensia)
3 goluri (2 – pen.): Valentin Alexandru (Dunărea), Ovidiu Tăcuţanu (Miroslava)