Sezonul 2016-2017 al Ligii 2 va intra în vacanţa de iarnă după disputarea etapei a 21-a, programată pe durata a trei zile. În prologul rundei, vineri, 9 decembrie, de la ora 11:00, se va disputa meciul dintre CS Afumaţi şi Luceafărul Oradea. Etapa va continua sâmbătă, când se vor disputa patru partide de la ora 11:00 şi una de la ora 13:00. Ultimul meci din 2016 al eşalonului secund se va disputa duminică, 11 decembrie, de la ora 11:00, când UTA Bătrâna Doamnă va prima vizita celor de la Foresta Suceava.

Al optulea meci al etapei, cel dintre Unirea Tărlungeni şi Dacia Unirea Brăila nu se va mai disputa, după ce echipa gazdă a transmis Departamentului Competiţii un act oficial prin care a anunţat că nu poate organiza meciul. În aceste condiţii, gruparea care evoluează pe teren propriu la Ştefăneşti va pierde meciul la masa verde, după ce rezultatul va fi omologat de Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal

CSM Râmnicu Vâlcea s-a despărţit de Ionel Gane

Managerul clubului CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu şi antrenorul principal Ionel Gane au ajuns joi la un acord, pentru o despărțire amiabilă. Tehnicianul oltean și colaboratorul său, George Biță, nu vor mai face deplasarea cu CSM la ultimul meci din acest an, de la Timișoara, echipa urmând să fie condusă de secunzii clubului, Robert Tufiși și Adi Dulcea. ”Am ajuns la un acord amiabil cu Ionel Gane și George Biță, pentru a ne despărți. Contează mult și incertitudinea în care ne aflăm, care duce la o lipsă de motivație pentru ultimul joc. Echipa este condusă începând cu antrenamentul de joi de Robert Tufiși și Adi Dulcea” a anunțat managerul din Zăvoi, Lucian Munteanu.

CLASAMENTUL GENERAL DUPĂ 20 DE ETAPE

”A fost o perioadă bună, am colaborat bine cu Lucian Munteanu, chiar dacă nu am avut rezultatele dorite, am avut și mult ghinion, știți cum s-a pornit în vară, dar cel important este acum viitorul echipei. Am stat și în vestiar cu băieții, mi-am luat la revedere de la ei, sper să încheie anul cu un rezultat pozitiv pentru ei” a declarat Ionel Gane.

Noii antrenori principali, Robert Tufiși și Adi Dulcea, care au mai colaborat pe banca CSM-ului și în returul sezonului trecut, nu vor putea conta în deplasarea de la Timișoara atât pe accidentaţii Florin Costea, Radu Georgescu, Stephan Drăghici și Ionuț Marian, cât şi pe Mihai Dina, care a părăsit echipa.

Iată şi programul ultimei etape din 2016, cu roşu fiind marcate meciurile televizate:

09.12.2016, ora 11:00

CS Afumaţi – Luceafărul Oradea

10.12.2016, ora 11:00

CS Baloteşti – Chindia Târgovişte
Dunărea Călăraşi – Metalul Reşiţa
Juventus Bucureşti – FC Braşov
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni

10.11.2016, ora 13:00

ASU Politehnica Timişoara – CSM Râmnicu Vâlcea

11.12.2016, ora 11:00

UTA Bătrâna Doamnă – Foresta Suceava

Unirea Tărlungeni – Dacia Unirea Brăila nu se dispută, deoarece gazdele au comunicat Departamentului Competiţii că nu pot organiza meciul

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Şoimii Pâncota, deoarece oaspeţii au fost excluşi din competiţie
ACS Berceni – Academica Clinceni nu se dispută, deoarece gazdele s-au retras din competiţie