În conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă compus din Răzvan Burleanu, Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga, Vicepreşedinte FRF, hotărăște:

– Ia act de retragerea clubului FCM BAIA MARE din cadrul tuturor competițiilor organizate de Federația Română de Fotbal

– Având în vedere situația generată de retragerea clubului FCM BAIA MARE și luând în considerare acordul exprimat de toate cluburile participante în campionatul național Liga a 2-a, ediția 2016 – 2017 aprobă sistemul de promovare-retrogradare pentru Liga a 2-a, ediția 2016-2017 astfel: promovează în Liga I echipele aflate pe locurile 1 și 2, urmând ca echipa clasată pe locul al 3 -lea să dispute baraj în două manșe (tur-retur) cu echipa clasată pe locul 12 în Liga I. Retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 16, 17, 18, 19 și 20.

De asemenea, dispune modificarea programului competițional pentru Liga a 2-a, perioada august – decembrie 2016 și stabilirea jocurilor fiecărei etape conform unei tabele Berger de 20 de echipe, fără a afecta desfășurarea primei etape, cu mențiunea că jocul Luceafărul Oradea – Academica Clinceni (aferent primei etape) se va desfășura la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Programarea jocurilor rezultată ca urmare a modificărilor menționate se regăsește anexată prezentei decizii, parte integrantă din aceasta: VEZI ANEXA