Runda cu numărul 25 este prima din 2018 care a fost programată de sâmbătă până luni, atunci când se va disputa meciul dintre CS Mioveni şi ASU Poli Timişoara, cu începere de la ora 18:00. Primele meciuri ale rundei s-au jucat sâmbătă, atunci când oaspeţii au reuşit să obţină doar două puncte, prin egalul alb de la Clinceni, realizat de Ştiinţa Miroslava şi prin egalul la doi reuşit de UTA Arad la Baloteşti.

Dunărea a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără eşec

Ultimul meci al zilei a fost cel de la Călăraşi, acolo unde liderul a primit vizita Sportului din Snagov, o echipă aflată în acestei runde pe locul 10 al clasamentului. Neînvinsă din 19 august anul trecut, formaţia de la malul Dunării a deschis scorul după doar 12 minute de joc, prin Puşcaş, acelaşi jucător înscriind din nou după alte 12 minute, însă a doua sa reuşită a fost anulată pentru ofsaid.

Ilfovenii au fost la un pas de a da lovitura cu un sfert de oră înainte de final, dar Şandru a intervenit salvator şi a degajat in extremis din faţa porţii goale a dunărenilor. Tabela de marcaj a arătat în cele din urmă scorul de 2-0, pentru că la ultima fază de joc, Stancu a pierdut un balon la 30 de metri de poarta adversă, Preoteasa l-a lansat pe Vali Munteanu şi acesta a plecat în viteză spre buturile lui Iacob, pe care l-a driblat în marginea careului şi apoi a înscris în poarta goală.

Dunărea s-a distanţat pentru moment la şase puncte de AFC Hermannstadt şi la zece de Chindia, dar cele două echipe au un meci mai puţin disputat, pe care îl vor juca duminică, pe teren propriu, de la ora 12:00, sibienii contra celor de la Pandurii, iar târgoviştenii contra Luceafărului, o oră mai târziu.

Fraţii Herea au adus un punct Baloteştiului

Unul dintre cele două rezultate de egalitate obţinute de oaspeţi sâmbătă a fost cel de la Baloteşti, acolo unde AFC UTA a fost condusă de două ori de formaţia gazdă. În primul meci jucat împreună sub culorile celor de la CS Baloteşti, fraţii Herea au punctat câte o dată, primul fiind Claudiu, care a deschis scorul din penalty. Arădenii au egalat după pauză prin moldoveanul Roşca, dar celălalt Herea, Ovidiu, şi-a readus echipa în avantaj. Cu opt minute înainte de final, Hlistei şi-a salvat echipa de la eşec, dar UTA a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie.

Tot la egalitate s-a terminat şi meciul de la Clinceni, acolo unde Academica şi Ştiinţa Miroslava nu au reuşit să înscrie în poarta adversă, ilfovenii având superioritate numerică în ultimele cinci minute, după eliminarea lui Crişan.

În celelalte două meciuri ale zilei, atât Fotbal Club Argeş, cât şi Metaloglobus s-au impus cu 2-1 în duelurile cu Ripensia şi Foresta. Ca o coincidenţă, în ambele partide, gazdele au condus cu 2-0, oaspeţii marcând golul de onoare după pauză

Iată rezultatele etapei de până acum şi clasamentul intermediar:

17.03.2018, ora 11:00

CS Baloteşti – AFC UTA Arad 2-2 (1-0)
Claudiu Herea (20 – pen.), Ovidiu Herea (65) / Mihai Roşca (57), Cătălin Hlistei (82)

Academica Clinceni – Ştiinţa Miroslava 0-0

Metaloglobus Bucureşti – Foresta Suceava 2-1 (1-0)
Valentin Ghenovici (42), Andrei Voican (65) / Andrei Cerlincă (72 – pen.)

Fotbal Club Argeş – Ripensia Timişoara 2-1 (2-0)
Raul Costin (31), Vasile Buhăescu (33) / Mediop Ndiaye (64)

17.03.2018, ora 12:00

Dunărea Călăraşi – Sportul Snagov 2-0 (1-0)
Cristian Puşcaş (12), Valentin Munteanu (90+3)

18.03.2018, ora 12:00

AFC Hermannstadt – Pandurii Târgu Jiu

18.03.2018, ora 13:00

Chindia Târgovişte – Luceafărul Oradea

19.03.2018, ora 18:00

CS Mioveni – ASU Politehnica Timişoara

Dacia Unirea Brăila – ASA 2013 Târgu Mureş 3-0
Oaspeţii au fost dezafiliaţi prin decizia Comitetului Executiv din 28.02.2018

CS Afumaţi – Olimpia Satu Mare 3-0
Oaspeţii au fost sancţionaţi cu excluderea din competiție prin decizia Comisiei de Disciplină şi Etică