Foto: Dacia Unirea Brăila Facebook

Duminica Floriilor a consemnat un nou record al actualei ediţii de campionat, după ce AS FC Universitatea Cluj a marcat de opt ori în poarta celor de la Dacia Unirea Brăila. Clujenii au stabilit astfel recordul pentru cea mai mare victorie obţinută în deplasare în acest sezon, însă nu au depăşit recordul campionatului la general, deţinut în continuare de Aerostar Bacău, după 9-1 cu Metaloglobus, într-un meci jucat în ultima etapă din 2018.

În urma acestui rezultat, oaspeţii au ajuns la 72 de goluri în 31 de meciuri, având cel mai bun atac din eşalonul secund, fiind urmaţi de Academica Clinceni cu 64 de reuşite şi Chindia cu 61. La polul opus, Dacia Unirea are cea mai slabă defensivă, cu un total de 84 de goluri primite, cu 25 mai multe decât Aerostar Bacău, următoarea clasată în acest top negativ al apărărilor.

Goga, primul jucător cu patru goluri într-un singur meci

Omul meciului de duminică a fost veteranul Dorin Goga, care a punctat de patru ori în poarta gazdelor, fiind primul jucător care reuşeşte această performanţă în acest sezon. Scorul a fost deschis de Cordoş, după care a urmat o triplă a lui Goga, care a stabilit scorul primei reprize. La reluare, Janos a dus scorul la 5-0, urmat de dubla lui Gavra, separată la mijloc de ultima reuşită a lui Goga.

După cele patru goluri marcate la Brăila, Goga a ajuns la cota 15, egalându-l pe Pîrvulescu, doar că purtătorul banderolei de căpitan a grupării clujene are un gol din penalty, faţă de colegul său care a marcat doar din acţiune.

Victorii pentru trei dintre primele patru, egal pentru Chindia

Singura echipă dintre primele patru clasate care nu a câştigat toate punctele puse în joc a fost Chindia, care a remizat la Arad, pe terenul celor de la AFC UTA. Arădenii au condus de două ori, prin El Hasni şi Copaci, dar de fiecare dată oaspeţii au egalat, mai întâi prin Florea şi apoi prin Liviu Mihai şi apoi prin Leca, ultimul ajuns la al treilea meci cu gol marcat în luna aprilie.

CLASAMENTUL INTERMEDIAR DUPĂ DISPUTAREA PRIMELOR NOUĂ MECIURI ALE RUNDEI 31

Academica Clinceni a câştigat la limită duelul cu Metaloglobus, prin golul lui Buziuc, în timp ce Snagovul a avut emoţii serioase cu Pandurii, după ce a fost condusă cu 2-0 pe teren propriu. Alex Ioniţă şi-a servit echipa de la înfrângere cu o triplă, ultimele două goluri fiind marcate în ultimele cinci minute ale timpului regulamentar.

Pentru a mai putea spera la promovare sau măcar la barajul pentru accederea în Liga I, ocupanta locului cinci din clasamentul general, FC Petrolul Ploieşti, are nevoie de o victorie în meciul de marţi cu CS Mioveni, care va încheia această rundă.

Puncte preţioase pentru Daco-Getica, ASU Poli şi SSC Farul

În ceea ce priveşte lupta pentru salvarea de la retrogradare, trei echipe şi-au crescut şansele de supravieţuire după victoriile obţinute sâmbătă. Una a fost Daco-Getica, gruparea din Colentina impunându-se cu 1-0 în faţa celor de la Fotbal Club Argeş.

Georgian Păun le-a adus trei puncte de aur celor de la SSC Farul, în al cincilea minut de prelungire, cu care au câştigat cu 2-1 duelul cu Aerostar, una dintre contracandidatele la retrogradare, în timp ce ASU Poli a câştigat duelul local cu Ripensia, prin golul din penalty al lui Ignea.

Nu la fel de norocoase au fost CS Baloteşti, egal alb cu Luceafărul şi ACS Poli, 1-1 cu Energeticianul, care nu au putut specula pasul greşit făcut de Aerostar, cele două gazde de sâmbătă fiind nevoite să se mulţumească doar cu micşorarea cu un punct a distanţei faţă de băcăuani.

Iată rezultatele şi programul etapei a XXXI-a:

20.04.2019, ora 11:00
CS Baloteşti – CS Luceafărul Oradea 0-0

CS Sportul Snagov – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 3-2 (0-1)
Alexandru Ioniţă (64 – pen., 86, 88 – pen.) / George Tudoran (45+1 – pen.), Daniel Ciobanu (52)

ACS FC Academica Clinceni – FC Metaloglobus Bucureşti 1-0 (0-0)
Alexandru Buziuc (73)

ACS Poli Timişoara – ACS Energeticianul 1-1 (0-1)
Denis Golda (51) / Vlad Tudorache (34)

ASSCS Farul Constanţa – CS Aerostar Bacău 2-1 (0-1)
Tudor Moldovan (52), Georgian Păun (90+5) / Cătălin Vraciu (41)

ASC Daco-Getica București – Fotbal Club Argeș 1-0 (1-0)
Mihai Stancu (26)

20.04.2019, ora 13:00
AFC UTA Arad – AFC Chindia Târgovişte 2-2 (1-0)
Oualid El Hasni (42), Paul Copaci (65) / Liviu Mihai (64), Mihai Leca (80)

20.04.2019, ora 16:00
AFC Ripensia Timişoara – ACS ASU Politehnica Timișoara 0-1 (0-0)
Alin Ignea (90+1 – pen.)

21.04.2019, ora 11:30
ACS Dacia Unirea Brăila – AS FC Universitatea Cluj 0-8 (0-4) (foto)
Andrei Cordoş (5), Dorin Goga (13, 39, 40, 70), Norbert Janos (57), Cristian Gavra (64, 76)

23.04.2019, ora 19:30
CS Mioveni – FC Petrolul Ploiești