CSM Ceahlăul Piatra Neamț a fost una dintre nou-promovatele sezonului 2023-2024 al Ligii 2 și se poate lăuda că la fiecare meci a avut parte de susținere din tribune.

Există o șansă ca galben-negrii să fi fost chiar singura echipă din Liga 2 cu suporteri prezenți la fiecare meci. Iar pentru asta trebuie felicitați membrii ”Gate 7”, galeria formată la Piatra Neamț și care a avut reprezentați și la jocurile de aproape de casă, precum Miercurea Ciuc (288 km) și Buzău (510 km), dar și la cele mai îndepărtate precum Reșița (1082 km), Dumbrăvița (1072 km), Turnu Măgurele (1010 km) sau Târgu Jiu (1036 km). În total, în sezonul 2023-2024, reprezentanții ”Gate 7” au parcurs 10.592 de kilometri.

”Poate suntem unici în Liga 2 sau poate nu, dar nu asta am urmărit. Ne-a interesat ca echipa să simtă mereu suportul nostru. Am mers ore întregi cu mașinile personale pentru a fi la stadion în cele mai îndepărtate colțuri ale țării. Ne-a ajutat și conducerea clubului câteodată, dar numai cu transportul. Când nu s-a putut am scos bani din buzunar și am plecat. Am făcut sacrificii, dar a meritat. De asemenea, ne-a interesat ca acasă galeria să îi fie mereu de ajutor echipei și să își crească numărul de membri de la meci la meci. Să nu uite nimeni că la jocurile de la Piatra Neamț am fost mereu alături de fotbaliști indiferent de vreme, oră de disputare a meciurilor sau de rezultate. Mă bucur că s-a format un grup unit și-n tribună și că acest fenomen are viitor. Ca și continuitatea unui club în rezultate, în existență, în promovarea de tineri chiar localnici, este important ca să crească și emulația în jurul echipei. Galeria are rolul ei și vom rămâne alături de echipă”, a declarat Ciprian Chița, unul dintre liderii galeriei Gate 7.

CSM Ceahlăul a intrat în vacanță o dată cu finalul partidei de la Dumbrăvița, iar la Piatra Neamț au început acțiunile de îmbunătățire a lotului. Conducerea clubului este în căutare și de antrenor principal în acest moment, după ce s-a reziliat pe cale amiabilă conctractul cu Cristian Pustai.

Liviu Mihalcea (Neamț)