Trofeul a fost lansat în cadrul unui eveniment special ce a avut loc la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”.

„Această zi de reper pentru evoluția Ligii 2 nu ar fi putut să se nască fără reușitele tuturor proiectelor în care am lucrat cu succes împreună membrii FRF, încă din 2014. Ne-am asumat stabilizarea, întărirea, creșterea și promovarea acestei competiții, iar fiecare etapă a acestui parcurs s-a transformat într-o reușită pentru că am lucrat împreună, având același obiectiv. Noul trofeu reprezintă un simbol și o responsabilitate. Este simbolul concret al performanței din teren, dublate de cea a echipei manageriale. Și o responsabilitate pentru că certifică, prin acordarea lui, misiunea echipei câștigătoare din Liga 2 de a continua parcursul pe aceeași linie, la un nivel superior”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Am convingerea că, începând cu prima echipă care va primi acest trofeu, și cu noul sezon care va debuta în Liga 2, unul ce se anunță extrem de disputat în care vom regăsit echipe foarte puternice alături de branduri de tradiție ale fotbalului nostru, Liga 2 se va consacra drept o competiție solidă care reflectă tot mai exact sloganul ei – Marea Performanță Începe Aici!”, a adăugat președintele FRF.

La eveniment a fost prezent și Florea Voicilă, primul jucător român convocat la prima reprezentativă de la o echipă din Liga 2. „Mi-am petrecut cea mai mare parte din carieră în Liga 2. Întotdeauna a existat o dorință de afirmare, indiferent că am jucat în eșalonul secund. Convocarea mea la echipa națională a fost ceva de nedescris. Când s-a trimis faxul de convocare la echipă, la Alexandria, totul s-a schimbat. S-a adunat lume în fața blocului meu, toată lumea pe stadion îmi scanda numele, a fost ceva extraordinar. A fost o onoare ca eu, un jucător din liga secundă, să joc alături de nume mari precum Silviu Lung, Rodion Cămătaru, Dudu Georgescu”, a spus fostul internațional.

Noul trofeu acordat campioanei din Liga 2 are o înălțime de 60 de centimetri și cântărește aproximativ 13 kilograme. Cupa este realizată din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint. Trofeul este transmisibil, la începutul fiecărui nou sezon fosta deținătoare urmând a primi o replică a acestuia.

Brandul Liga 2 a fost realizat cu asistența și sprijinul UEFA și constituie o nouă treaptă în evoluția fotbalului românesc.