Finalul partidei cu Şoimii Pâncota a consemnat debutul în Liga 2 al lui Cosmin Ivan, fiul fostului mare atacant al ”stegarilor”, Marian Ivan. Venit după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon timp de şapte luni, tânărul atacant, care va împlini 22 de ani pe 23 noiembrie, a intrat în ultimele minute ale jocului, iar Dan Bona spune că poate fi o soluţie pentru ofensiva echipei sale.

”A revenit cu multă muncă după luni grele de stat pe tuşă. Are calităţi şi cred că în urma unei pregătiri bune poate deveni un atacant pe care să ne putem baza”, a spus antrenorul Tărlungeniului.

Marian Ivan, fost atacant la FC Braşov şi Dinamo, a declarat mereu că pentru binele lui Cosmin, la fel ca şi în cazul unor exemple celebre de acest gen, ar trebui evitată o comparaţie, şi că ”juniorul” ar trebui să încerce să se concentreze doar la ceea ce are el de făcut la antrenamente şi meciuri.

”Mă bucur că am reuşit să revin după o accidentare foarte grea, le mulţumesc tuturor celor de la Unirea pentru că au încredere în mine în aceste condiţii. Este un nou început în cariera mea de sportiv şi sper să reuşesc să confirm pe viitor”, a spus Cosmin Ivan după debutul său în eşalonul secund.

Unirea, la prima victorie din play-out

Partida cu Şoimii Pâncota, câştigată cu 4-0, a mai consemnat o serie de premiere pentru gruparea din Tărlungeni. Astfel, Unirea a bifat prima victorie din play-out-ul acestui sezon, dar şi primul succes pe teren, după 53 de zile, fără a lua în considerare victoria la masa verde cu FC Bihor Oradea. Ultima oară când echipa pregătită de Daniel Bona a obţinut toate cele trei puncte puse în joc s-a întâmplat pe 19 martie, după un 1-0 cu Metalul Reşiţa.

Din nou 4-0 cu Pâncota, după 438 de zile

Totodată, gruparea braşoveană nu a mai marcat patru goluri într-un meci de un an, 2 luni şi 13 zile, de la un 4-0 tot cu Şoimii Pâncota, dar în deplasare. În acea întâlnire, cel mai bun de pe teren a fost Răzvan Dâlbea, autorul unui hat-trick, tabela de marcaj fiind completată de reuşita lui Mircescu.

De remarcat că, pe teren propriu, Unirea nu a mai marcat de patru ori într-un meci de campionat de aproape patru ani! Pe 25 mai 2012, Cosmin Căpăţână de două ori, Liviu Nicolae şi Sorin Marin, ultimul din penalty, înscriau pentru gruparea pregătită atunci de Laszlo Balint, în victoria cu 4-1 în faţa celor de la Unirea Dej.