Ultima partidă a rundei a patra din play-off-ul Ligii 2 a avut loc marţi seara, la Braşov, acolo unde gazdele au primit vizita celor de la FCM Baia Mare. Vizitatorii au deschis scorul destul de repede, prin Cosmin Sîrbu (4) şi au fost foarte aproape de a intra la cabine cu avantaj minim, dar Silviu Pană a restabilit egalitatea în primul minut al prelungirilor.

VEZI REZULTATELE CELORLALTE PARTIDE DIN PLAY-OFF ŞI PLAY-OUT

După pauză, golgeterul Marius Matei a adus-o în avantaj pe FC Braşov (51), dar băimărenii au reuşit să revină şi să câştige partida. Sîrbu (66) a făcut dubla, pentru ca noul intrat Giurgiu (86) să le aducă oaspeţilor prima victorie din play-off. FCM Baia Mare a rămas pe ultimul loc în clasament, în timp ce FC Braşov se află la şase puncte de locul care va duce la barajul pentru stabilirea reprezentantei Ligii 2 în dubla înâtlnire cu ocupanta locului 12 din primul eşalon.

S-au stabilit datele barajelor pentru promovare

În şedinţa din 27 aprilie a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-au stabilit datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 1, după cum urmează:
     • Jocurile de baraj dintre echipele clasate pe locul 2 din fiecare serie de Liga 2, în data de 01.06.2016 (jocul tur) şi în data de 04.06.2016 (jocul retur).
     • Jocurile de baraj dintre echipa câștigătoare a jocului de baraj mai sus menționat, cu echipa de pe locul 6 din play-out-ul Ligii I, în data de 08.06.2016 (jocul tur) şi în data de 12.06.2016 (jocul retur).

Procedura de organizare a jocurilor de baraj dintre cluburile clasate pe locul secund din fiecare serie de Liga 2 se va face prin tragere la sorți. În ceea ce priveşte procedura de organizare a jocurilor de baraj între echipa câștigătoare a jocului de baraj dintre câștigătoarea jocurilor de baraj anterior menționate și echipa de pe locul 6 din play-out-ul Ligii I se va realiza prin tragere la sorți dacă ambele echipe au nocturnă. Dacă echipa din Liga 2 nu deține nocturnă, atunci echipa de Liga I va juca primul meci acasă.

O decizie cu privire la datele de desfășurare a jocurilor de baraj pentru menținerea în eşalonul secund, joc de baraj organizat între echipele clasate pe locul 9 din fiecare serie de Liga 2 se va lua în următoarea şedinţă a Comitetului de Urgență al FRF.