Miercuri s-au disputat şapte partide din cadrul rundei cu numărul 35 din Liga 2 Casa Pariurilor, competiţie în care se cunosc deja echipele care au promovat, în speţă Dunărea Călăraşi şi AFC Hermannstadt. Cum şi problema echipei care va merge la baraj este aproape rezolvată, în condiţiile în care Chindia mai are nevoie de un punct pentru a obţine matematic acest drept, în discuţie au mai rămas locurile care vor duce la retrogradarea în Liga 3.

Două dintre cele cinci locuri au fost ocupate prin dispariţia din competiţie a Olimpiei Satu Mare şi a ASA 2013 Târgu Mureş, astfel că doar trei echipe vor mai retrograda. În partidele de miercuri, cluburile care se aflau sub linia retrogradării înaintea acestui runde au terminat fără victorie, făcându-şi viaţa mai grea pentru ultimele trei runde ale sezonului.

Ştiinţa a rămas fără antrenor după eşecul cu Sportul

În prologul etapei, Ştiinţa Miroslava a condus de două ori pe Sportul Snagov, prin dubla de la punctul cu var reuşită de Săvoaia, însă de fiecare dată a fost egalată. Mai întâi prin Huiban şi apoi prin Gojnea, pentru ca în ultimul minut de prelungire să primească lovitura de graţie prin golul lui Bustea.

Eşecul a dus la despărţirea de cei doi tehnicieni ai ieşenilor, principalul Adrian Kerezsy şi secundul acestuia, Liviu Petrache, în urma unui acord privind rezilierea contractelor pe cale amiabilă. Interimatul va fi asigurat de Romeo Butnaru, antrenorul echipei de juniori D a clubului din Miroslava.

"M-am înţeles cu conducerea clubului şi am decis să ne despărţim amiabil. Îmi pare rău că nu am rămas până la final pentru a îndeplini obiectivul. Din punct de vedere matematic mai sunt şanse de evitare a retrogradării, îi doresc mult succes viitorului antrenor şi sper ca echipa să se menţină în liga a doua", a declarat antrenorul Adrian Kerezsy.

Foresta s-a deplasat cu 13 jucători

O altă echipă în suferinţă a fost Foresta Suceava, gruparea moldoveană deplasându-se la Timişoara cu doar 13 jucători, fără a avea rezervă de portar. Dacă partida a început cu dreptul pentru suceveni, după ce Plămadă a ratat un penalty în minutul 9, fluierul de final al primei reprize a consemnat două goluri în dreptul gazdelor. Al doilea penalty primit de timişoreni a fost transformat de golgheterul Sorescu, iar Vasile Nicolae a marcat golul doi, care a fost şi ultimul al meciului.

Sucevenii au epuizat schimbările încă din prima repriză, după ce Makriev şi căpitanul Marius Matei au părăsit terenul, ultimul accidentat. Pentru Foresta va urma cel mai important meci al finalului de sezon, derby-ul cu Ştiinţa Miroslava, care se va juca duminică, de la ora 11:00, pe stadionul Areni şi care poate decide numele unei retrogradate

Luceafărul a ratat victoria la Motru, deşi a jucat fără portar

Singura dintre cele trei echipe de sub linie care a luat puncte până acum a fost Pandurii. Însă gorjenii au trebuit să se mulţumească doar cu un punct dintre cele trei puse în joc, deşi au avut un penalty acordat în minutul 5. Băjan a trimis în dreapta lui Goia, care a luat galben la faza penalty-ului, însă portarul Luceafărului a respins cu braţul.

La nouă minute de la reluare a venit rândul oaspeţilor să primească o lovitură de pedeapsă, dar golgheterul acestora, Vlad Rusu, nu a ratat şi a deschis scorul. Finalul de meci a căpătat accente dramatice, după ce portarul oaspeţilor, Goia, a primit al doilea galben, de data aceasta pentru tragere de timp.

Cu toate schimbările efectuate, Luceafărul a trebuit să bage între buturi un jucător de câmp, căpitanul Oroş asumându-şi acest rol. Cinci minute a reuşit acesta să ţină poarta închisă, până când Tudoran a egalat pentru gazde, însă după aceea Pandurii nu au mai reuşit şi golul victoriei, partida încheindu-se 1-1. Gorjenii au în acest moment cu un punct mai mult decât ocupanta primului loc retrogradabil, Dacia Unirea, dar brăilenii au un meci în minus, cel de joi cu Dunărea. În plus, atât Dacia Unirea, cât şi Pandurii, au deja asigurate trei puncte în ultimele trei etape, ca urmare a victoriilor la "masa verde" cu Olimpia, respectiv ASA 2013.

Iată rezultatele etapei şi clasamentul intermediar: 

16.05.2018, ora 11:00

Ştiinţa Miroslava – Sportul Snagov 2-3 (1-1)
Eduard Săvoaia (50, 74 – ambele pen.) / Dragoş Huiban (71), Alin Gojnea (81), Cristian Bustea (90+2)

16.05.2018, ora 16:30

AFC Hermannstadt – Metaloglobus Bucureşti 0-0

CS Baloteşti – Chindia Târgovişte 0-0

16.05.2018, ora 18:00

ASU Poli Timişoara – Foresta Suceava 2-0 (2-0)
Deian Sorescu (12 – pen.), Vasile Nicolae (28)

Pandurii Târgu Jiu – Luceafărul Oradea 1-1 (0-0)
George Tudoran (88) / Vlad Rusu (54 – pen.)

AFC UTA Arad – Ripensia Timişoara 2-3 (1-2)
Darius Buia (7), Dorin Toma (83) / Andrei Dumiter (32), Adrian Ungureanu (33), Alexandru Bădăuţă (90+2)

CS Afumaţi – Fotbal Club Argeş 1-1 (0-0)
Răzvan Onea (90+3) / Vasile Buhăescu (75)

17.05.2018, ora 18:00

Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila
CS Mioveni – Academica Clinceni