Sezonul 2016-2017 al eşalonului secund se va relua din această după-amiază, când este programat primul meci al etapei a 22-a. De la ora 18:00, singura echipă din Liga 2 calificată în sferturile de finală ale Cupei României va primi vizita celor de la Dunărea Călăraşi. Gruparea pregătită de Alexandru Pelici a terminat anul 2016 pe locul şase, la 11 puncte distanţă de adversara ei de azi, aflată în acest moment pe poziţia a 12-a.

Pelici: "Cu Dunărea Călăraşi nu ne aşteaptă un joc uşor"

Antrenorul Mioveniului, Alexandru Pelici, consideră că echipa sa este pregătită pentru începerea campionatului după o pregătire bună făcută în iarnă, iar înainte de meciul de astăzi, a declarat că îşi cunoaşte foarte bine adversarul.

"Cu Dunărea Călăraşi nu ne aşteaptă un joc uşor, va fi mai greu decât diferenţa care este în acest moment în clasament. Călăraşiul a adus jucători cu experienţă în această iarnă: Mardare, Ţîră, Bogdan Stancu sau Cristea. Au avut rezultate bune în pregătire şi vor să urce şi ei în clasament, să ajungă mai sus. Şi, în plus, vor şi ei să înceapă cu dreptul acest sezon. Noi sperăm să fim inspiraţi şi concentraţi pentru acest meci, iar când terminăm luna martie, ori suntem toţi sus, ori suntem trişti, fără să mai putem da timpul înapoi", a declarat tehnicianul argeşenilor.

Mihalcea: "Ne aşteaptă o luptă grea la Mioveni"

De partea cealaltă, călărăşenii au ca obiectiv să ajungă în primele şapte clasate la finalul actualei ediţii de campionat. Antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea este conştient că primul meci al anului va fi unul foarte dificil pentru echipa sa.

"Obiectivul nostru este acela de a recupera trei-patru poziții şi să ne ţinem undeva între locurile 6-7 și să ne pregătim o echipă mult mai competitivă pentru sezonul viitor", a declarat Adrian Mihalcea, antrenorul Dunării Călărași.

"La Mioveni va fi foarte greu. Vom întâlni o echipă bună, omogenă care pe teren propriu este aproape imbatabilă. Are victorii importante obținute în fața unor echipe de top. Ne așteaptă o luptă grea", a adăugat tehnicianul călărășenilor.

Boboc a rămas la Mioveni, oaspeţii au efectuat şapte transferuri

În partea a doua a sezonului, Mioveniul va conta pe serviciile noilor achiziţii Cătălin Alexe (FC Viitorul II), Andrei Neagoe (Chindia) şi Burnea (Unirea Tărlungeni), argeşenii reuşind să îl păstreze până în vară pe eroul meciului din optimile de finală cu FC Steaua Bucureşti, mijlocaşul Boboc. Marcatorul golului decisiv de la loviturile de departajare a fost transferat de campioana en-titre AFC Astra, care a decis să îl mai lase la Mioveni până în vară.

De partea cealaltă, Dunărea Călărași a transferat în pauza de iarnă şapte jucători: fundașii Mardare (Unirea 1924 Alba Iulia) și Bogdan Stancu (Metalul), mijlocaşii Călin Cristea (CSM Rm. Vâlcea), Cristian Puşcaş (KF Fjardabyggdar), Cincă (FCM Alexandria) și atacanții Ţîră (PFC Neftchi) și Alexandru Avram (FC Braşov via AFC Hărman), cărora li s-a alăturat fundaşul Mihuţ, revenit de la Dunărea Grădiştea.

Dintre aceştia, Mardare (foto, dreapta) este singurul care nu va putea evolua, deoarece mai are de efectuat două etape de suspendare din cele trei primite în ultimul meci jucat sub culorile Unirii 1924 Alba Iulia.

CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni s-au retras

Sezonul 2016-2017 va continua cu doar 16 echipe, după ce Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal a constatat retragerile din competiţie ale echipelor de seniori CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni, cele două grupări fiind sancționate cu retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de Asociația Județeană de Fotbal pe teritoriul căreia au sediul.

În urma deciziei luate în şedinţa desfăşurată pe 22 februarie 2017, CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni vor pierde la masa verde toate meciurile pe care le-au disputat şi pe care le mai au de jucat în returul ediţiei 2016-2017 a Ligii 2. Astfel, clasamentul general în vigoare înainte de reluarea campionatului cu etapa a 22-a se prezintă astfel: