Play-off-ul eşalonului secund a ajuns înaintea ultimei etape, moment în care, în seria I, au mai rămas doar două echipe în cărţi pentru accederea în Liga I. Rapid Bucureşti şi Dunărea Călăraşi nu mai pot fi depăşite de Dacia Unirea Brăila şi au asigurată cel puţin participarea la primul dintre cele două baraje care vor duce la stabilirea celei de-a 14-a echipe care va evolua în sezonul viitor în Liga 1.

Asta deoarece primele două clasate, spre deosebire de Dacia Unirea Brăila, nu au beneficiat de rotunjire la începutul play-off-ului, fiind avantajate în caz de egalitate de puncte. Numele echipei care va promova direct va fi aflat după anunţarea verdictului final în cazul Rhema Obed.

Soarta locului de Liga I şi a celui de baraj se decide în deplasare

În seria a doua a play-off-ului, numele promovatei direct şi al echipei care va merge la barajul cu ocupanta locului secund din seria I se vor afla la finalul rundei viitoare, în luptă fiind implicate Gaz Metan, UTA BD şi Chindia. Arădenii sunt la două puncte în spatele liderului şi la un punct în faţa Chindiei, iar toate cele trei echipe vor juca în ultima etapă în deplasare.

Chiar dacă se află pe locul 3, Chindia este singura echipă care nu a beneficiat de rotunjire, ceea ce înseamnă că, la egalitate de puncte cu Gaz Metan Mediaş sau UTA Bătrâna Doamnă, va fi în avantaj în clasamentul final.

Însă pentru a beneficia de acest avantaj, târgoviştenii sunt obligaţi să câştige meciul cu FCM Baia Mare, iar cel puţin una dintre celelalte două contracandidate să nu obţină mai mult de un egal. Gaz Metan Mediaş mai poate rata unul din primele două locuri doar dacă este învinsă de Mioveni, iar UTA Bătrână Doamnă şi Chindia câştigă la Braşov şi Baia Mare.

Se cunosc patru retrogradate

Săptămâna trecută, după Metalul Reşiţa şi FC Ceahlăul, ultima părăsind campionatul după o neprogramare şi o neprezentare, am mai aflat numele altor două retrogradate direct. Este vorba de nou promovata Bucovina Pojorâta şi de Unirea Tărlungeni. O situaţie delicată o are şi Rapid CFR Suceava, care mai poate spera doar la locul de baraj pentru rămânerea în Liga 2.

Dar pentru a ajunge acolo, sucevenii depind de mai întâi de soarta meciului dintre ACS Berceni şi Bucovina Pojorâta, din etapa viitoare, în care ilfovenii trebuie să piardă, orice alt rezultat fiind echivalent cu retrogradarea Rapidului, dezavantajat de scorurile din meciurile cu Berceniul. În cazul în care această condiţie este îndeplinită (n.r. – adică victoria Bucovinei), atunci Rapidul trebuie să învingă la Baloteşti, în ultima rundă a play-out-ului.

Deşi, în acest moment, au cinci puncte avans în faţa Berceniului, atât Baloteştiul, cât şi Gloria Buzău nu au scăpat de grijile barajului, deoarece formaţia pregătită de Răzvan Rotaru are trei puncte asigurate la masa verde din meciul cu FC Ceahlăul, din ultima etapă. Astfel că diferenţa faţă de Berceni se va reduce la două puncte, context în care derby-ul dintre Gloria Buzău şi CS Baloteşti, din runda a noua, devine decisiv pentru evitarea barajului.

Patru echipe luptă pentru rămânerea în Liga 2

În seria a doua a play-out-ului, ultimele rezultate au complicat şi mai mult lupta pentru salvarea de la retrogradare. Între liderul Olimpia şi U Cluj, ocupanta primului loc retrogradabil, sunt doar trei puncte distanţă, între cele două aflându-se, la câte un punct distanţă, CSM Râmnicu Vâlcea şi Şoimii Pâncota.

Arădenii şi clujenii mai au în mânecă avantajul că nu au beneficiat de rotunjire, ceea ce înseamnă că la egalitate de puncte vor ocupa o treaptă superioară în clasament. De menţionat că Olimpia Satu Mare este singura dintre cele patru care va întâlni două contracandidate la supravieţuire în cele două etape rămase de disputat, pe U Cluj în deplasare şi pe Şoimii pe teren propriu

Casetele de meci ale antepenultimei şi penultimei etape din Liga 2

Federaţia Română de Fotbal, prin Departamentul Comunicare, a extins, din acest sezon, atenţia acordată ligilor inferioare pe site-ul FRF, prin crearea unor secţiuni dedicate fotbalului din eşaloanele doi şi trei. Din 2016, după fiecare etapă de campionat, în secţiunea dedicată acestei competiţii organizate de Federaţia Română de Fotbal, veţi găsi casetele de meci ale rundei respective, în format electronic.

Fiecare casetă va conţine informaţiile importante ale partidei, de la brigada de arbitri şi formulele de start, cu tot cu schimbări şi rezerve nefolosite, până la cartonaşele galbene şi roşii acordate şi căpitanii de echipă. Nu vor lipsi clasamentul general şi clasamentul golgeterilor pentru fiecare serie din Liga 2.

CASETELE DE MECI ALE ETAPELOR DISPUTATE ÎN 2016

PLAY-OFF/PLAY-OUT:
OFF-OUT 01
| OFF-OUT 02 | OFF 03 | OFF 04-OUT 03 |
OFF 05-OUT 04 | OFF 06-OUT 05 | OFF 07-OUT 06 |
OFF 08-OUT 07 |

SEZONUL REGULAT:
19
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Iată şi rezultatele etapei din week-end şi clasamentul general pentru play-off şi play-out

SERIA I, PLAY-OFF, ETAPA A IX-A

21 mai, ora 11:00
Dacia Unirea Brăila – SC Bacău 2-0 (0-0)
Sorin Frunză (73), Alexandru Muscă (80)

21 mai, ora 14:00
Dunărea Călăraşi – Farul Constanţa 2-3 (0-1)
Valentin Alexandru (83), Baudouin Kanda (90+3) / Adrian Pătulea (37, 75), Sorin Chiţu (72)

22 mai, ora 14:00
Rapid Bucureşti – Academica Clinceni 3-1 (1-0)
Vlăduţ Morar (43, 72), Ondřej Kušnír (84) / Liviu Ganea (71)

SERIA I, PLAY-OUT, ETAPA A VIII-A

21 mai, ora 11:00
CS Baloteşti – ACS Berceni 2-1 (1-1)

Ionuţ Sandu (34), Alin Gojnea (85) / Răzvan Pădureţu (5)

Rapid CFR Suceava – Gloria Buzău 1-1 (1-0)
Ionuţ Plămadă (2) / George Ghiţă (80)

Bucovina Pojorâta – Ceahlăul Piatra Neamţ 3-0
Oaspeţii au fost excluşi prin decizia Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF şi vor pierde la masa verde toate meciurile din play-out

SERIA A II-A, PLAY-OFF, ETAPA A IX-A

22 mai, ora 11:00
UTA Bătrâna Doamnă – CS Mioveni 1-0 (1-0)
Sorin Strătilă (21)

22 mai, ora 11:30
Gaz Metan Mediaş – FCM Baia Mare 1-0 (1-0)
Cristian Gavra (8)

Chindia Târgovişte – FC Braşov 1-0 (1-0)
Dragoş Pătru (45 – pen.)

SERIA A II-A, PLAY-OUT, ETAPA A VIII-A

21 mai, ora 11:00
Unirea Tărlungeni – Metalul Reşiţa 6-1 (4-0)
Ioan Şerban (26, 43), Bogdan Minciună (39), Vlad Potecu (45+1), Sorin Marin (63), Cristian Cocan (64) / Alexandru Maria (82)

Olimpia Satu Mare – CSM Râmnicu Vâlcea 2-1 (0-0)
Bogdan Faur (35), Adrian Mărkuş (73) / Dragoş Firţulescu (44)

Şoimii Pâncota – Universitatea Cluj 1-0 (0-0)
Alin Mihai (77)

Iată şi clasamentul la zi