La 40 de ani, pe care îi va împlini chiar azi, antrenorul cu portarii de la CSM Râmnicu Vâlcea, Robet Tufiși va apăra buturile echipei sale sâmbătă, în penultimul joc de play-out, cu Unirea Tărlungeni. Jocul este unul crucial pentru gruparea vâlceană, care trebuie să câștige pentru a se salva de la retrogradare.

Robert Tufiși este singura soluție viabilă pentru antrenorul Adrian Dulcea, după ce portarul titular, Călin Fildan (28 ani) s-a despărțit aseară amiabil de CSM Râmnicu Vâlcea. Fildan a părăsit miercuri Zăvoiul și a plecat acasă, după ce a convenit cu managerul Lucian Munteanu asupra termenilor de reziliere a contractului.

Nu a mai apărat de trei ani şi jumătate

Celălalt portar senior din lotul CSM-ului, Dragoș Geantă este accidentat și nu poate evolua până la finalul sezonului, iar juniorul Alex Marinoiu (15 ani), care e debutat în acest sezon, este plecat cu lotul național de juniori.

Tufişi (foto, alături de Fildan)  a apărat ultima dată în urmă cu trei ani și jumătate, pe 1 decembrie 2012, în partida CSM – Luceafărul Oradea, scor 1-1. El a mai fost la un pas să revină pe teren în urmă cu două luni, la un joc cu Pâncota, însă Fildan a fost rechemat de acasă și a jucat titular. Acum, Tufiși va juca din primul minut, în timp ce rezerva sa va fi un alt junior Iustin Teodorescu (16 ani).

Sezonul 2015-2016 a mai consemnat o revenire în activitate a unui portar de peste 40 de ani. Antrenorul de portari al Olimpiei Satu Mare, Ovidiu Suciu, a fost rezervă pentru un meci, la aproape 42 de ani, forţat de absenţele din lot ale echipei sale. Recordul de vârstă este deţinut în continuare de Cristian Irimia, apărătorul buturilor echipei Şoimii Pâncota, care mai poate adăuga o săptămână în plus, dacă va evolua şi azi, la recordul de 41 ani şi 9 luni, stabilit etapa trecută.