Foto: Sorin Pană / Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Duminică, 30 mai, s-au disputat ultimele două partide din manșa retur a jocurilor de baraj pentru Liga 2, după ce Corona Braşov, Viitorul Şelimbăr şi Unirea Dej au obţinut promovarea sâmbătă

Lista celor cinci promovate în eşalonul secund s-a completat cu Dacia Unirea Brăila şi CSA Steaua, care au obţinut dreptul de participarea în ediţia viitoare a competiţiei în urma victoriilor de duminică.

La Însurăţei, echipa pregătită de Florentin Petre, Dacia Unirea, a trecut la limită de Suporter Club Oţelul Galaţi, cu un gol marcat pe final de meci. Cu trei minute înainte de terminarea timpului regulamentar de joc, nou intratul Narcis Ioniţă a punctat pentru brăileni, în urma unui contraatac rapid. Cum în tur scorul a fost 1-1, brăilenii au obţinut promovarea, revenind în eşalonul secund după o pauză de două sezoane.

CSA Steaua s-a impus în ambele manşe

Ultimul meci al zilei şi al barajelor de promovare s-a disputat la Afumaţi, acolo unde echipa locală a primit vizita celor de la CSA Steaua. Oaspeţii au deschis foarte repede scorul, după doar trei minute de joc, după un şut cu efect al lui Călinţaru. Gazdele au restabilit egalitatea prin Adrian Popa, în ultimul minut al primei reprize.

Ultimul gol al meciului a fost reuşit de Pacionel, în primul minut de prelungire, care a transformat un penalty, pe care tot el l-a obţinut. Cu scorul general de 4-1, formaţia antrenată de Daniel Opriţa a făcut pasul spre Liga 2.

La finalul celor cinci partide din manşa retur a fazei finale a barajului de promovare, echipele care au obţinut dreptul de participare în ediţia viitoare a eşalonului secund au primit trofeul de campioană, însoţit de tricourile şi medaliile de campioni.

REZULTATE

CSM Corona Brașov – ACS Vedița Colonești M.S. 1-0 (0-0), în tur 2-1
Nicolae Roşu (73)

ACS Viitorul Șelimbăr – CS Măgura Cisnădie 1-1 (1-1), în tur 2-0
Alexandru Curtean (5) / Florin Stelea (15)

SCM Zalău – FC Unirea Dej 1-1 (0-0), în tur 0-0
Mihai Onicaş (60) / Marius Cătinean (90+5)

ACS Dacia Unirea Brăila – ACS Suporter Club Oţelul Galaţi 1-0 (0-0), în tur 1-1
Narcis Ioniţă (87)

CS Afumaţi – Clubul Sportiv al Armatei Steaua 1-2 (1-1), în tur 0-2
Adrian Popa (45) / George Călinţaru (3), Emilian Pacionel (90+1 – pen.)