Foto: fcpetrolul.ro

Runda cu numărul 17 le-a adus în centrul atenţiei pe echipele din subsolul clasamentului, acolo unde Dacia Unirea a făcut rocada cu ACS Poli şi a predat “lanterna roşie”. Brăilenii au dat lovitura în meciul cu Daco-Getica Bucureşti şi au reuşit să obţină prima victorie din actuala ediţie de campionat, la capătul unui meci în care au fost conduşi cu 1-0 încă din minutul 2, prin golul lui Teuţ. Mai mult, la acest scor, oaspeţii au ratat un penalty prin Bustea, la jumătatea primei reprize.

După pauză a venit rândul gazdelor să obţină o lovitură de la 11 metri, pe care Bebey a transformat-o cu un şut în vinclu. Soarta meciului a fost decisă de juniorul Coteţ, intrat la pauză, care a trimis un şut centrare spre poarta adversă, iar balonul a fost deviat în poartă de Acolatse.

ACS Poli, singura echipă gazdă care a pierdut

Dintre toate meciurile jucate sâmbătă, doar într-unul singur s-a consemnat o victorie a oaspeţilor. A fost vorba de ultimul meci al zilei, cel dintre ACS Poli şi FC Petrolul Ploieşti, în care oaspeţii s-au impus la limită, scor 1-0, printr-un gol marcat din penalty de Laurenţiu Marinescu, în minutul 54 (foto).

A fost cea de-a cincea victorie consecutivă a prahovenilor, toate obţinute la limită şi toate în mandatul lui Octavian Grigore. Pentru timişoreni, acest eşec a fost al optulea consecutiv şi a avut drept consecinţă coborârea pe ultimul loc al clasamentului.

SSC Farul a dat recital cu Luceafărul

Echipa de la malul mării a reuşit cel mai bun meci de la promovarea în eşalonul secund, înscriind de patru ori în primele 45 de minute. Georgian Păun şi Fotescu şi-au trecut numele pe tabela de marcaj, în timp ce Kwadwo Twumasi a reuşit dubla. Spectacolul a fost completat de Jallow, care a dus scorul la un neaşteptat 5-0, pentru ca Ţîră să întregească ziua neagră a oaspeţilor cu un penalty ratat după o oră de joc.

Echipele timişorene au fost lipsite de noroc în această rundă, nereuşind să câştige vreun meci. Dacă ASU Poli a pierdut la Baloteşti, printr-un gol marcat de fostul jucător Predescu, în schimb Ripensia a scăpat mai onorabil, remizând pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 1-1

Pas greşit pentru lider

În fruntea clasamentului, situaţia s-a complicat după ce Chindia a remizat alb la Metaloglobus. Asta deoarece atât FC Petrolul, cât şi Academica Clinceni au câştigat sâmbătă şi s-au apropiat de lider. În plus, Sportul Snagov are şansa de a egala-o pe Chindia la puncte, dacă învinge duminică pe AS FC U Cluj, în derby-ul zilei, iar în situaţia în care succesul va fi la mai mult de cinci goluri diferenţă o va şi detrona de pe locul 1.

Etapa se va încheia duminică cu meciul dintre AFC UTA Arad şi Fotbal Club Argeş, programat de la ora 13:00

Iată rezultatele, marcatorii şi programul etapei cu numărul 17:

17.11.2018, ora 11:00
ASSCS Farul Constanţa – CS Luceafărul Oradea 5-0 (4-0)
Georgian Păun (14), Kwadwo Twumasi (35, 45), Marius Fotescu (41), Momodou Jallow (53)

ACS Dacia Unirea Brăila – ASC Daco-Getica Bucureşti 2-1 (0-1)
Bertrand Bebey (54 – pen.), Leonard Coteţ (78) / Arthur Teuţ (2)

AFC Ripensia Timișoara – CS Mioveni 1-1 (0-1)
Cătălin Bădăuţă (77) / Valentin Balint (35)

FC Metaloglobus Bucureşti – AFC Chindia Târgovişte 0-0

ACS FC Academica Clinceni – CS Aerostar Bacău 2-1 (2-1)
Alexandru Nicola (28), Adrian Şut (40) / Cornel Căinari (31)

CS Baloteşti – ACS ASU Politehnica Timișoara 1-0 (1-0)
Cornel Predescu (29)

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – ACS Energeticianul 2-0 (0-0)
Daniel Ciobanu (62), Daniel Pîrvulescu (84)

17.11.2018, ora 13:00
ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0) (foto)

Laurenţiu Marinescu (54 – pen.)

18.11.2018, ora 11:00
Sportul Snagov – AS FC Universitatea Cluj

18.11.2018, ora 13:00
AFC UTA Arad – Fotbal Club Argeş